Nacht van Oranje 2023. Foto: Oranjevereniging Gendringen
Nacht van Oranje 2023. Foto: Oranjevereniging Gendringen Oranjevereniging Gendringen

Gendringen kleurt Oranje tijdens Koningsnacht en Koningsdag

Cultuur

GENDRINGEN - Over anderhalve week is het Koningsdag 2024. Oranjevereniging Gendringen heeft wederom weer een programma opgesteld voor zowel jong & oud.

Koningsnacht start dit jaar op vrijdag 26 april om 18.30 uur bij de Oevelgunne waar onder het genot van een hapje en een drankje en de muzikale omlijsting van “Different Voices” de bewoners worden getrakteerd op een feestelijke avond. Vanaf 20.30 uur start de Nacht van Oranje in de feesttent op het Willem Alexanderplein met de band Basement. De toegang is vanaf 18 jaar en de entree 10 euro (kaartverkoop alleen aan de deur).

Op zaterdag 27 april start Koningsdag zoals vanouds met de versierde fietsoptocht voor kinderen tot en met 9 jaar onder leiding van de Gendringse Orkest Vereniging (GOV). De start is bij de Oevelgunne en iedereen met een versierde (loop)fiets, skelter, tractor of step mag meedoen. Voor alle deelnemende kinderen is er aan het einde van de fietsoptocht een leuke verrassing. Vanaf 10.30 uur starten rond de Sint Maarten kerk (witte kerk) tal van oranje activiteiten. Er zijn springkussens en een de knutseltafel aanwezig en dit jaar kunnen de bowlingballen uit de kast. Ook aan diverse lekkere versnaperingen is gedacht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant