Huis Ulft op een tekening. Foto: PR
Huis Ulft op een tekening. Foto: PR

Maria van Nassau en Huis Ulft centraal tijdens Hapje Cultuur

Cultuur

ULFT - Tijdens een informatieve lezing gaat Hans Hegman, conservator van het Stadsmuseum Bergh, uitgebreid in Huis Ulft en Maria van Nassau. Dit gebeurt op zondag 21 april tijdens ‘Hapje Cultuur’, een maandelijkse bijeenkomst op zondagochtend in Galerie Bij de Boeken in het Portiersgebouw van het DRU Industriepark.

De presentatie van Hans Hegman heet: ‘Huis Ulft, Maria van Nassau, gravin tussen twee vuren’. Hans Hegman, conservator van het Stadsmuseum Bergh, doet onderzoek naar de adellijke familie Van den Bergh. Die familie woonde onder andere op Huis Ulft, dat een belangrijke rol speelde tijdens de dramatische periode van de Tachtigjarige Oorlog. Het kasteel werd destijds belegerd, de familie moest meerdere keren vluchten. In zijn verhaal ligt het accent op Maria van Nassau, zus van Willem van Oranje en getrouwd met Willem van den Bergh. Welke rol speelden ze in de oorlog en hoe belangrijk waren daarbij familiebanden? Het is een verhaal, vol dramatische hoogte- en dieptepunten, dat zich deels op Huis Ulft afspeelt. Ze leefden op het breekpunt in de vaderlandse (en Europese) geschiedenis dat bepalend was voor het Nederland dat wij nu kennen.

Hapje Cultuur
Elke derde zondag van de maand om 11.00 uur kunnen liefhebbers van cultuur, in de breedste zin van het woord, genieten van de kennis en passie van een spreker. Alle gasten worden ontvangen met een kop koffie/thee met daarbij een zoete versnapering.

Tickets à 5,75 euro zijn te koop via de website van de DRU.


www.dru-industriepark.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant