Samen voorlezen. Foto: PR
Samen voorlezen. Foto: PR Jelle IJntema

VoorleesExpress zoekt vrijwilligers

Maatschappij

ULFT/VARSSEVELD - De Bibliotheek Achterhoekse Poort vindt leesplezier heel belangrijk. Met de VoorleesExpress wil de Bibliotheek ervoor zorgen dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Twintig weken lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen. Het uiteindelijke doel is om er samen met de ouders voor te zorgen dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

De VoorleesExpress in de gemeente Oude IJsselsteek zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om bij een gezin thuis voor te lezen aan kinderen en spelenderwijs met taal bezig te zijn. Als voorlezer van de VoorleesExpress wil je jouw enthousiasme over lezen graag overdragen. Je gaat twintig weken lang wekelijks, op een vaste middag of avond, voorlezen aan één of meer kinderen van 2 tot en met 8 jaar.
Door interactief voor te lezen stimuleer je de taalontwikkeling, versterk je het gevoel voor taal en vergroot je de woordenschat van deze kinderen. Daarnaast ga je samen met de ouders bekijken, hoe zij uiteindelijk het stokje van je over kunnen nemen.

Wat biedt de Bibliotheek? Vrijwilligers bij de VoorleesExpress krijgen vooraf een korte training aangeboden van één dagdeel. Daarnaast krijgen ze ondersteuning bij het voorbereiden van de voorleessessies. Ook tekenen ze een vrijwilligersovereenkomst bij de Bibliotheek en krijgen ze een gratis lidmaatschap aangeboden. Tijdens de voorleesperiode zijn er contactmomenten met zowel de projectleider als andere voorlezers.

Aanmelden Enthousiaste voorlezers die het leuk vinden om voor de VoorleesExpress aan de slag te gaan of graag iets meer informatie willen, kunnen een kijkje nemen op www.achterhoeksepoort.nl of contact opnemen met Raffaela Amato via voorleesexpress@achterhoeksepoort.nl Een telefoontje naar het servicebureau op 088-0062929 kan ook

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post