V.l.n.r. Mariëlle, Jeanet, Wim, Ilse, Ilse en Sonja van de werkgroep Samen Gedenken Gendringen. Foto: Roel Kleinpenning

V.l.n.r. Mariëlle, Jeanet, Wim, Ilse, Ilse en Sonja van de werkgroep Samen Gedenken Gendringen. Foto: Roel Kleinpenning

Foto Roel Kleinpenning

‘Samen gedenken’ op park ‘t Olde Kerkhof

Maatschappij

GENDRINGEN- Nu het einde van het jaar er weer aankomt, met alle sfeervolle en gezellige feestdagen die daarbij horen, breekt voor sommige mensen ook de tijd aan waarin het gemis van een dierbare extra gevoeld wordt. Net als voorgaande jaren wordt er daarom op zaterdag 25 november een ‘samen gedenken’ moment gehouden bij het gedenk- en wandelpark ’t Olde Kerkhof in Gendringen.

Door Walter Hobelman

“De opzet is hetzelfde als vorig jaar”, vertelt Wim Lammers, de beheerder van de gemeentelijke begraafplaatsen. Samen met de andere vijf leden van de werkgroep Samen Gedenken Gendringen worden alle voorbereidingen geregeld.

“De opzet van de avond is eenvoudig en sober. Iedereen is om 18.30 uur welkom bij de poort van het gedenkpark aan de Walseweg. Gezamenlijk maken we een ronde door het park dat met fakkels en vuurpotten sfeervol is verlicht. Iedereen mag zijn of haar lichtje plaatsen bij een groot hart dat geplaatst wordt in het park. Afsluitend is er een kort programma met gesproken woord en muziek en is er gelegenheid om koffie, thee of chocolademelk te drinken en met anderen te praten over wat ons bezig houdt”, aldus Lammers.

De muziek wordt dit jaar verzorgd door het duo ‘Gewoon Ben en Fien’. “We spelen een mix van Engelstalige en Nederlandstalige nummers, die passen bij de sfeer en bedoeling van de avond”, vertelt Fien. Het is voor haar de eerste keer dat ze aan een activiteit als deze meewerkt. “Muziek is een mooi middel om iets over te brengen en ik denk dat het kan helpen als troost, of juist kan zorgen voor een fijne herinnering.”

‘Samen Gedenken’ is bedoeld voor iedereen, jong en oud. “Het gedenk- en wandelpark aan de Walseweg 2 in Gendringen is een mooie plaats om te mijmeren en even stil te staan bij geliefden die ontslapen zijn. Met deze avond bieden wij iedereen de gelegenheid om dit op positieve wijze samen met ons te doen.”

Bezoekers van de avond wordt aangeraden met de fiets te komen, want in de directe nabijheid van het gedenk- en wandelpark is niet veel parkeergelegenheid. Aanmelden vooraf is niet nodig en er zijn geen kosten verbonden aan de Lichtjesavond.

Locatie: Gedenk- en Wandelpark ‘t Olde Kerkhof, hoek Wiekenseweg /Walseweg in Gendringen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek