De nieuwe bus van Stichting CARE Travel. Foto: PR

De nieuwe bus van Stichting CARE Travel. Foto: PR

Foto: PR.

Stichting CARE Travel heeft een nieuwe bus

Maatschappij

OUDE IJSSELSTREEK - De oplettende kijker heeft hem misschien al wel gespot: sinds een aantal weken rijdt er een nieuwe bus van Stichting CARE Travel door de gemeente Oude IJsselstreek en omstreken.

Al jaren organiseert Stichting CARE Travel laagdrempelige en kleinschalige uitstapjes voor mensen die wat extra zorg nodig hebben. Hiervoor heeft de stichting drie aangepaste rolstoelbussen. Een daarvan, de gewone Mercedes Sprinter, was op. Er kwamen steeds meer mankementen aan, en elke dag was het afwachten of hij überhaupt zou starten. Hij stond zelfs al een keer stil tijdens een uitstapje, midden in Azewijn. En met een kwetsbare doelgroep kan dat niet. De gasten moeten veilig en comfortabel vervoerd worden.

Voor het oog zit er weinig verschil tussen de nieuwe bus en de ‘oude’ bussen. En dat is ook precies de bedoeling. Zo kunnen de drie bussen wisselend ingezet worden zonder een zitplaats te verliezen (in de oude bus was er één plaats minder). Bovendien hebben de gasten vanuit elke bus dezelfde ervaring.

De indeling binnen in de bus is wel anders dan bij de andere bussen. Zo kan er nu een gast direct naast de chauffeur zitten, en middels een schuifdeur en een automatische treeplank kunnen de gasten comfortabel instappen. ‘Ik zit als een koning naast de chauffeur’, aldus een tevreden heer Ratering, gast van Stichting CARE Travel.

‘We zijn ongelooflijk trots dat we in een relatief korte tijd onze nieuwe verlengde Mercedes Sprinter bus hebben kunnen aanschaffen. Mede dankzij provinciegelden, een fantastische bijdrage van het Vaillantfonds, het Rabobank Coöperatiefonds, sponsoring door trouwe én nieuwe sponsoren, en giften van particulieren hebben we dit mogelijk kunnen maken. Elke keer weer verwondert het ons hoe de organisatie gedragen wordt door de samenleving, fantastisch! Met deze bus kunnen we weer jaren vooruit, en heel veel mensen blij maken met mooie uitstapjes. ‘, aldus Nienke Sloetjes van Stichting CARE Travel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant