Afbeelding
Foto: PR.

Kledingruilwinkel ’t KleedGoed zoekt vrijwilligers

Maatschappij

ETTEN - ’t KleedGoed in Etten is een kledingruilwinkel die samen met vrijwilligers wordt gerund door cliënten van ‘t Laer. Sinds de verbouwing vorig jaar weten nog meer mensen deze hippe en sfeervolle winkel te vinden. “We zijn nu maar 3 dagdelen per week open. We zouden graag vaker open zijn, maar dat kan niet omdat we te weinig vrijwilligers hebben”, vertelt Tom, één van de enthousiaste medewerkers van de kledingruilwinkel.

Cliënten van ‘t Laer nemen de kleding, het speelgoed en de boeken in ontvangst en sorteren dit op wat goed is voor de winkel en wat niet. Ze strijken de kleding, maken het speelgoed en de boeken schoon en zorgen dat dit een plekje in de winkel krijgt. Zo leren ze ook nieuwe vaardigheden zoals omgaan met klanten, afrekenen, inpakken en de winkel netjes houden. Behalve dat het heel leerzaam is, vinden de cliënten het ook erg leuk om in de winkel te werken. Ook Tom: ‘’Ik werk er met veel plezier, maar er zijn helaas te weinig vrijwilligers. Daardoor kan de winkel maar drie dagdelen per week open.”

Samen de winkel runnen
Wieneke is al meer dan 8 jaar vrijwilliger: “Ik liep daar eens als klant naar binnen en vond deze laagdrempelige ruilwinkel met een sociaal gezicht zo’n leuk initiatief, dat ik me aanmeldde. Het is erg leuk om samen met cliënten de winkel te runnen. Het creëren van een veilige en vertrouwelijke sfeer is daarbij het allerbelangrijkst voor hen. Na sluitingstijd drinken we altijd samen thee en praten we even na. Als vrijwilliger ben je onderdeel van het team.”

Heb jij een paar uurtjes in de week over? Word dan ook vrijwilliger bij ‘t KleedGoed en neem contact op met Marjolijn Ober op 06 52 76 60 92 of via m.ober@zozijn.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant