Björn van der Doelen.
Björn van der Doelen. PR

Huiskamerfestival Gendringen met internationale artiesten

Muziek

GENDRINGEN - Met veertien artiesten uit binnen- en buitenland is Huiskamerfestival Gendringen dit jaar groter dan ooit. Groter in de zin van het aanbod, want de optredens blijven intiem en kleinschalig. Een unieke ervaring voor bezoeker en artiest. Op zondag 2 oktober vindt de 12e editie plaats.

Brabander Bjorn van der Doelen, gitaarvirtuoos Mart Hillen, de Britse singer-songwriter Harry Pane, De Berlijnse celliste Anne Müller en Elles Springs. Zomaar even een greep uit het verrassende aanbod van dit jaar.
“Het is een mooie mix van Nederlandse toppers, artiesten uit het buitenland en lokale helden”, zegt Bjorn Engelen van de organisatie. “Ook voor een kleinschalig optreden willen artiesten naar Gendringen komen. Daar zijn we blij mee. Harry Pane komt bijvoorbeeld tijdens zijn Europese tour naar de Achterhoek. Brussel, Londen, Gendringen. Mooi rijtje.”
Ook lokaal talent is er voldoende. Neem bijvoorbeeld Diede Soontiens. Deze was als eerste uitverkocht. Kevin (van de Boetners) en Marise en Ricardo Tillmann, Opticks (die nog één keer spelen) en Band Onbekend komen ook uit de regio.
Het Huiskamerfestival in het Achterhoekse Gendringen is inmiddels een begrip. Intieme concerten voor kleine groepen in huiskamers in het dorp. Iedere bezoeker kan drie artiesten kiezen uit de lijst van 14. Daarna bezoeken ze het optreden van 30 minuten en gaan door naar de volgende. Zo heb je een leuke middag met drie mooie optredens.
Nieuw dit jaar is het eindfeest van Café de Waggel (van 17.00 tot 18.30 uur) om nog even na te praten en te genieten van andere lokale helden: Harry en de Kadavers.
Er zijn nog tickets verkrijgbaar. De kosten zijn 15 euro voor drie optredens. Een ticket voor het eindfeest kost 2 euro. Informatie en tickets:


huiskamerfes-tivalgendringen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant