De Silvoldse zangeres Naomi Pothoff brengt onder de naam Therese een nieuwe single uit.

De Silvoldse zangeres Naomi Pothoff brengt onder de naam Therese een nieuwe single uit.

Foto: Roel Kleinpenning

Nieuwe single release Therese

Muziek

Op 19 april brengt de Silvoldse zangeres Naomi Pothoff onder de naam Therese een nieuwe single uit, genaamd “Night Is Ours”, als onderdeel van een reeks van singles die in de zomer samen een album zullen vormen.

Door Robin Slutter

De 20-jarige Naomi Pothoff is een bezige bij wanneer het aankomt op muzikaal gebied. Naast haar werk als frontvrouw en leadzangeres bij Perfect Showband, waar zij sinds 1 januari van dit jaar onderdeel van uitmaakt, schrijft en produceert ze sinds maart 2023 haar eigen muziek en brengt dit uit onder haar derde naam Therese. Naomi vertelt: ‘Mijn doel voor nu is om komende zomer een album uit te brengen, maar tot die tijd breng ik geregeld nieuw materiaal uit in de vorm van singles. Deze singles zullen straks het album gaan vormen. Ik kies er voor het op deze manier te doen, want zo kan ik elke een of twee maanden van me laten horen en proberen op die manier in de picture te blijven’. 

Naomi volgt op dit moment een studie aan de Herman Brood Academie te Utrecht. ‘Vorig jaar heb ik een jaartje van de opleiding Music Industry Professional meegepakt. Hierin leer je alles over de muziekindustrie, waarbij de nadruk ligt op het zakelijke deel en niet op het creatieve deel. Dit jaar ben ik de hip-hop studie gaan volgen’. 

Wie Therese op Spotify opzoekt, kan zien dat de jonge zangeres al de nodige muziek heeft uitgebracht. Haar nieuwste single “Night Is Ours” zal op 19 april aan de lijst toegevoegd worden. Pothoff: ‘Dit nummer heb ik vorig jaar zomer al geschreven. Mijn muziek heeft een veelal ontspannen flow, mede door de manier waarop ik mijn nummers zing. Toch zit er wel degelijk een boodschap, een verhaal in. Zo gaat “Night Is Ours” over dingen die je vanaf jonge leeftijd vormen, gedragingen en patronen die je op latere leeftijd meeneemt, bijvoorbeeld in een relatie. Onbewust kan het zijn dat je dan dingen gaat projecteren op je partner, zonder dat het je bedoeling is. Wie ben je dan eigenlijk in die situatie?’. Het nummer is in samenwerking met Timo Kuipers geproduceerd, ook van de Herman Brood Academie. Pothoff produceert wel mee aan haar eigen werk, bijvoorbeeld op het gebied van muzikale invulling.

Van optredens met haar solowerk is voorlopig nog geen sprake. Uiteraard wordt er wel gekeken naar mogelijkheden om in de toekomst een of meerdere soloshows te spelen. Dit moet dan echter om de agenda van de band heen gepland worden.  ’Sinds ik bij Perfect Showband zing, ben ik ontzettend druk geworden met de optredens en repetities voor de band. Ik ben dan ook blij dat ik mijn eigen werk voor het grootste gedeelte afgelopen winter al heb geschreven en opgenomen. Dit geeft me de ruimte om me te concentreren op mijn rol als zangeres bij Perfect, terwijl ik nog wel geregeld tot aan de zomer nieuw solowerk kan blijven uitbrengen. Het plotseling veel optreden is een eye-opener geweest ten aanzien van mijn stemgebruik. Ik maakte me nooit zo druk over ademsteun en dat soort dingen. Sterker nog, ik wist niet eens wat het was en hoe ik het moest toepassen. Als je dan ineens meerdere malen per week urenlang achter elkaar op het podium staat, dan merk je dat je wel wat hulp en kennis kunt gebruiken. Ik heb zanglessen gevolgd en heel af en toe neem ik er nog wel eens een, puur om mezelf scherp te houden’. 

Tussen alle bedrijven door moet er ook nog besloten worden welk artwork er moet komen voor de diverse singles en uiteindelijk het album. Voor een creatieveling als Naomi kan dit soms nog best lastig zijn. ‘Er komt zoveel bij kijken en er moet best veel gebeuren voordat je muziek uitgebracht kan worden. Gelukkig heb ik iemand die altijd met me meekijkt en meedenkt en die me vervolgens alle stappen op logische en overzichtelijke wijze laat afwerken. Dat werkt heel erg fijn’.

Het uiteindelijke doel voor Naomi is om als Therese mensen over de gehele wereld te bereiken met haar muziek en zang. ‘Ik wil mensen inspireren en helpen door middel van mijn teksten. Ik hou heel erg van verhalen vertellen en daarvoor is muziek en zang voor mij de ideale manier!’

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant