Afbeelding
AT

De 5000e boom geplant door Bert Kuster

Natuur

OUDE IJSSELSTREEK - Bomengroep Oude IJsselstreek bestaat sinds 2020 en heeft in korte tijd al 5.000 bomen aangeplant. 

“Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die bestaat uit deskundige en gemotiveerde natuurliefhebbers en in het bijzonder mensen met kennis van en interesse in bomen en landschapselementen”, zegt een woordvoerder.
Dankzij een team van zo’n tien mensen met een schop in de hand, is op 26 februari de 5000e inheemse boom geplant door wethouder Bert Kuster van gemeente Oude IJsselstreek.
De Bomengroep krijgt steun van landgoed Hommelink, landgoed Hoenderbosch, de gemeente, de Armenkorf en meerdere particulieren. “Wat ons ook enorm helpt, is de groeiende groep burgers die de nieuwsbrief willen ontvangen en die ons ondersteunen. En dan hebben we onze stekers en planters.”

“We werken met lokale inheemse zaailingen die anders in de verdrukking komen en weg moeten (dus win-win situatie), we werken zonder subsidies en helpen zelf bij het aanplanten waarbij een keuze is uit meerdere lokale inheemse boompjes en struiken. Ons doel is meer gezonde bomen in de gemeente waardoor klimaat en biodiversiteit echt geholpen worden.”

www.bomengroepoij.net

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant