De kinderen en hun creaties. Foto: PR
De kinderen en hun creaties. Foto: PR PR

Leerlingen denken mee over het Boskapellebusken

Onderwijs

SINDEREN - Na twee geslaagde informatieavonden over het Boskapellebusken op Sinderen werd het tijd om de kinderen uit het dorp mee te laten denken. Jurgen Hulst, lid van de werkgroep, presenteerde het plan aan de leerlingen van OBS de Wegwijzer op Sinderen en vervolgens mochten de kinderen zelf aan de slag met hun plannen voor het buurtbos. 

Op het perceel grenzend aan de Kapelweg en de Boskapelle gaat een buurtbos gerealiseerd worden. De plannen zijn in een vergevorderd stadium, dus het werd hoog tijd om ook de kinderen uit Sinderen te vragen naar hun ideeën. Na de presentatie over het Boskapellebusken mochten de kinderen van groep 4 en 5 zelf hun plannen gaan ontwerpen en ze zaten boordevol nieuwe ideeën: een uitkijktoren, een klimtoren, zwembaden, waterbak voor honden, maar ook de mogelijkheid om met je pony naar het buurtbos te kunnen gaan werden genoemd. “Het Boskapellebusken gaat echt een ontmoetingsplek voor jong en oud worden en daarom vonden we het zo belangrijk om de kinderen ook bij dit project te betrekken”, aldus Jurgen. 

Creativiteit
Een week later werd het plan aan groep 7 en 8 gepresenteerd en mochten zij hun creativiteit de vrije loop laten. Deze leerlingen zagen het wel zitten dat er o.a. een wifi-punt komt, een knuffelplek met dieren, klimtouwen tussen de bomen, een skatebaan, fonteinen, trampolines, een pannaveldje en een boomhut. “Het was echt fantastisch om te zien hoe enthousiast alle kinderen waren en hoeveel goede ideeën ze hebben. Niet alleen heel creatief, maar ook praktische aandachtspunten zoals bijvoorbeeld een fietsenstalling en een ondergrondse prullenbak à la Holle Bolle Gijs”, vertelt Jurgen.

Werkgroep
De werkgroep Boskapellebusken gaat nu kijken hoe de ideeën van de kinderen verwerkt kunnen worden in het plan. Met name de uitkijktoren werd direct heel goed ontvangen. Om dit prachtige buurtbos te kunnen realiseren is de werkgroep op zoek naar donateurs en sponsoren. Wil je meer weten over het Boskapellebusken? Neem dan een kijkje op de website.


www.boskapellebusken.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant