Medesamensteller Gert Jan Heijink. Foto: Roel Kleinpenning

Medesamensteller Gert Jan Heijink. Foto: Roel Kleinpenning

Foto: Roel Kleinpenning

Jubileumboek gepresenteerd tijdens eeuwfeest S.C. Varsseveld

Sport

VARSSEVELD – Sportclub Varsseveld viert het eeuwfeest dit jaar met een aantal verschillende activiteiten. Donderdag 28 maart was het exact 100 jaar geleden dat de voetbalvereniging werd opgericht, reden voor een groot feest bij De Radstake voor (oud)leden, donateurs en sponsoren. Die avond werd ook het jubileumboek ‘Honderd jaar Sportclub Varsseveld, een eeuw in woord en beeld’ gepresenteerd.

Door Reinier Kroesen

De eerste vier exemplaren van dat boek werden aangeboden aan respectievelijk Jan Bussink (oudste lid), Sophie Hulsman (vrijwilligersclub), Sanne Rutgers (aanvoerder Vrouwen 1) en Lucas Breukelaar (aanvoerder Heren 1). Christiaan Ruesink (chef sport AD) ging vervolgens aan de hand van het jubileumboek in gesprek met een aantal Varsseveldse coryfeeën over de rijke geschiedenis die in ‘Honderd jaar Sportclub Varsseveld’ is opgetekend. Het boek is samengesteld voor Gert Jan Heijink, Gert Schuurman en Harry Breuker. Pieterjan Duitshof verzorgde de vormgeving. Vijf jaar geleden gingen de voorbereidingen al van start. Via de diverse media werden oproepen gedaan om verborgen feiten, foto’s, anekdotes en andere info aan te leveren. Verder kon men putten uit gedrukte jubileumuitgaven ter gelegenheid van zowel het 50 als 75-jarig bestaan en jaargangen van Tempo, het clubblad.

Medesamensteller Gert Jan Heijink van het gepresenteerde jubileumboek: “Er is in het verleden niet zoveel vastgelegd en geen archief aangelegd. Er werden ook geen notulen gemaakt van vergaderingen. Sinds 1999 is Harry Breuker onze archivaris en wordt alle informatie wel goed gedocumenteerd en vastgelegd. Het jubileumboek is opgedeeld in tien hoofdstukken, elk beslaat een periode van tien jaar. Het eerste elftal van die tijd staat dan telkens centraal, zo wordt ook van dat team geleidelijk aan de geschiedenis in beeld gebracht. Verder zijn al die hoofdstukken dan weer gewijd aan een specifiek aspect van Sportclub Varsseveld. In het eerste hoofdstuk wordt verteld over de periode voor 1924, toen er ook al voetbalverenigingen actief waren. Vervolgens komen onder meer het vrouwenvoetbal aan bod, de jeugdtoernooien en de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen profclubs als PSV en FC Barcelona op onze velden speelden. Ook de diverse vrijwilligersgroepen en het Klusteam, de uitbreiding van de accommodatie en de komst van het kunstgras komen aan bod.”

‘Honderd jaar Sportclub Varsseveld’ is een kloek naslagwerk van 192 pagina’s, met een harde kaft. Elk huishouden van de leden krijgt per adres (gratis) één exemplaar. Het is voorzien van veel foto’s. Zo zijn alle elftallen van dit jubileumjaar, van jong tot oud geportretteerd en geplaatst in dit boek, waarmee een mooi tijdsbeeld wordt geschetst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant