Fietspad.

Fietspad.

Pixabay

Gelders geld voor fietspad Silvolde

Vervoer

SILVOLDE - Provincie Gelderland ondersteunt gemeenten bij de aanleg van fietspaden en verbeteren van de veiligheid op fietspaden. Gemeente Oude IJsselstreek ontvangt een Gelderse bijdrage van 374.108 euro voor een nieuwe fietsroute tussen Ulft en Silvolde. Het gaat om de route tussen de fietsknoppunten 50 en 53. Deze nieuwe route is korter, aantrekkelijker en veiliger.

“Dit nieuwe fietspad maakt fietsen weer een stukje aantrekkelijker en veiliger. We stimuleren fietsen en ondersteunen gemeenten bij maatregelen om het Gelderse hoofdfietsnetwerk te verbeteren. Of het nu gaat om het verbreden van een bestaand fietspad of bijvoorbeeld de aanleg van een vrijliggend fietspad, zoals hier in de Oude IJsselstreek. Want fietsen is niet alleen gezond en schoon. Het draagt ook bij aan het bereikbaar houden van Gelderland als we op kortere afstanden meer fietsen”, aldus Helga Witjes, gedeputeerde mobiliteit.
De bestaande route gaat door het centrum van Silvolde en is druk. Naast recreatieve fietsers, maakt ook een grote groep leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Ulft, Gendringen, Varsselder, Netterden en Megchelen dagelijks gebruik van deze fietsroute. Het nieuwe fietspad bestaat uit een veiliger vrijliggend fietspad. De route gaat door het landelijke gebied van Schuylenburgh en is korter.
Het gaat om een doorfietsroute, die een goede verbinding vormt voor dagelijkse gebruikers. En vormt onderdeel van het Hoofdfietsnet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant