Afbeelding
Foto: Roel Kleinpenning

Plaatsing nieuwe pers logistiek hoogstandje

Zakelijk

VARSSEVELD - Lentink Metaalwarenfabriek uit Varsseveld merkt een toenemende behoefte aan perscapaciteit en gaf daarom vorig jaar de opdracht aan de firma Schüler in Göppingen (Zwitsersland) voor het bouwen van een nieuwe pers. Daarmee laat het bedrijf zien voorop te willen blijven lopen in Europa als het gaat om perswerk. 

De pers met een capaciteit van 400 ton is klant specifiek gebouwd. De pers is meer dan 6 meter hoog en heeft een totaal gewicht van 74.000 kg. Er zijn diverse aanpassingen gedaan waardoor de machine beschikt over unieke eigenschappen. Daarmee is de machine klaar voor de toekomst en kunnen met behulp van klant specifieke gereedschappen zeer complexe producten worden gemaakt.

Het vervoer van en de plaatsing van deze enorme pers is een opgave op zichzelf. Aanvankelijk zou de pers via een speciaal transport dwars door Zwitserland en Duitsland vervoerd worden naar Varsseveld. Vergunning technisch bleek dit echter een te grote hobbel door de Duitse autoriteiten, waardoor er gekozen is om de nieuwe pers per schip te vervoeren naar de haven van Rotterdam. Vanuit daar kwam de pers met een speciaal transport naar Varsseveld.

Ook de plaatsing van de pers op vrijdag 19 april was een forse operatie. Een deel van het dak moest verwijderd worden omdat de machine niet via een roldeur het pand in kan komen. De machine werd met twee enorme 700 tons hijskranen van de oplegger getild, bijna 39 meter door de lucht verplaatst en door een speciaal gemaakte opening in het dak van het pand op de plek gezet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant