Maarten, Carla en Milan Robben (vlnr) in hun winkel in Ulft. Foto: Roel Kleinpenning
Maarten, Carla en Milan Robben (vlnr) in hun winkel in Ulft. Foto: Roel Kleinpenning

Vernieuwde Robben presenteert zich als schilder, stoffeerder en stylist tijdens open dagen

Partnerbijdrage

Ulft – De onderneming van Robben aan de Frank Daamenstraat is de afgelopen jaren sterk van opzet veranderd. Behalve als Schilder profileren eigenaars Maarten en Carla en hun team zich ook als Stoffeerder en Stylist. De winkel is daarvoor verleden jaar spraakmakend verbouwd en uitgebreid. In het weekend van 6 en 7 november zijn er open dagen om het vernieuwde Robben te presenteren.

Door Reinier Kroesen

Grootvader Robben begon in 1924 zijn zaak als schildersbedrijf, later in combinatie met de verfwinkel. In het 98-jarig bestaan is deze sterke werkwijze, onder zowel de ouders van Maarten als de jongste generatie nauwelijks veranderd. Maar daar is nu verandering in gekomen. Nog altijd kan men er gewoon terecht om het huis professioneel te laten schilderen of een blik verf te kopen. Dat wil Maarten wel graag duidelijk vooropgesteld hebben in dit verhaal.

Designadvies
Maarten: “Naast het schildersbedrijf verkochten we altijd al verf, glas en behang, maar in de loop van de jaren kwam er een groeiende vraag naar gordijnen, vervolgens naar allerlei vormen raamdecoratie en daarna het verzoek om ook de vloer te verzorgen. Als men vroeger advies vroeg kwam ik met enkele waaiers waaruit men een kleur koos, nu hebben we twee woonstylisten in dienst. Het designadvies van deze hen staat centraal voor het vervolgtraject. De stylist inventariseert alle wensen in een persoonlijk gesprek, het liefst bij de klant thuis. Daarna wordt er een designadvies gemaakt aan de hand van een 2D-3D tekenprogramma. We adviseren daarin over meubels, inrichting, verlichting, mogelijke afwerkingen, wandpanelen en woonaccessoires. We bespreken ook het hergebruik van bestaande zaken waaraan men gehecht is of die nog gewoon goed zijn!”

Home Made By
Robben werkt sinds enkele jaren in de winkel met het interieurmerk Home Made By. Maarten: “Hiermee bieden we een totaalconcept in wonen en interieur om de klant volledig te ontzorgen van ontwerp tot realisatie, aan de hand van een duidelijke planning. Het is onze ambitie om één professionele partij te zijn die je graag al het werk uit handen neemt om van je woning een echt mooi thuis te maken, zodat je direct kunt genieten. Geef ons de sleutel maar! Mocht het nodig zijn schakelen we, voor zaken waarvan we niet de expertise in huis hebben, onze regionale partners in waarmee we graag samenwerken. Denk daarbij aan scheidingswanden, een interieurbouwer, radiatorbekledingen, kachels en overige professionals. Dit alles om de klant te ontzorgen.”

Toekomst
Het dagelijks team van Robben telt momenteel 11 medewerkers, een mooie mix van jong en oud en ieder met eigen specialiteiten. Maarten en Carla zijn volop bezig om te zorgen dat in de toekomst de continuïteit van het bedrijf niet in gevaar komt en het 100-jarig bestaan slechts een tussenstation wordt. Hoewel ze hun drie zonen nooit ‘gepusht’ hebben draait de jongste, Milan (20) dagelijks al volop mee en staat hij te popelen om de vierde ondernemersgeneratie Robben te worden.

Op de open dagen van 6 en 7 november zijn er diverse demonstraties en workshops van de schilders, stoffeerders en stylisten. Deze dagen zijn vooral bedoeld om iedereen kennis te laten maken met het vernieuwde concept van Robben en natuurlijk wordt er gezorgd voor een versnapering en attentie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek