Afbeelding

Pvc vloeren leggen als een pro

Partnerbijdrage

Het installeren van een PVC-vloer kan een geweldige manier zijn om het uiterlijk van een kamer te verbeteren en tegelijkertijd een duurzaam en onderhoudsarm oppervlak te bieden. PVC-vloeren zijn er in verschillende stijlen, kleuren en patronen, waardoor het een veelzijdige optie is voor elke kamer in jouw huis. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het installeren van een PVC-vloer:

Bereid de ondervloer voor
De eerste stap bij het installeren van een PVC-vloer is ervoor te zorgen dat de ondervloer schoon, droog en vlak is. Verwijder alle bestaande vloeren en eventuele spijkers of nietjes van de ondervloer. Als jouw ondervloer oneffen is, gebruik dan een zelf nivellerende samenstelling om een vlak oppervlak te creëren.

Meet de kamer
Meet de lengte en breedte van de kamer om te bepalen hoeveel PVC-vloeren je nodig hebt. Houd rekening met 10% extra vloerbedekking om afval en snijwonden op te vangen.

Snijd de PVC-vloerbedekking
Zodra je de juiste hoeveelheid PVC-vloerbedekking heeft, snijd je deze op maat met een mes of zaag. Zorg ervoor dat je zorgvuldig meet en snijdt om verspilling te voorkomen.

Leg de ondervloer
PVC-vloeren kunnen over de meeste bestaande vloeroppervlakken worden gelegd, maar het wordt aanbevolen om een ondervloer te installeren om een glad, egaal oppervlak voor de PVC-vloeren te creëren. Rol de ondervloer uit en gebruik een nietpistool om deze op de ondervloer te bevestigen.

Zoek de startmuur
Bepaal welke muur de startmuur is en leg de PVC-vloer in de kamer, beginnend bij deze muur. Laat een opening van ongeveer 1/4 inch tussen de vloer en de muur om uitzetting mogelijk te maken.

Leg de eerste rij PVC-vloeren
Plaats de eerste rij PVC-vloeren langs de startmuur, zorg ervoor dat deze recht en gelijk met de muur is. Knip het uiteinde van het eerste stuk vloerbedekking af zodat het tegen de muur past.

Ga door met het leggen van de vloer
Leg de volgende rij PVC-vloeren en zorg ervoor dat de naden verspringen. Herhaal dit proces totdat je de andere muur bereikt.

Snijd de laatste rij
Nadatje de vloer in de hele kamer hebt gelegd, meet je de laatste rij op zodat deze tegen de muur past. Zaag het pvc op maat en leg deze op zijn plaats.

Knip de overtollige onderlaag af
Gebruik een mes om de overtollige onderlaag rond de randen van de kamer af te knippen. Zorg ervoor dat de ondervloer gelijk ligt met de PVC-vloer.

Voltooi de installatie
Zodra de vloer is geïnstalleerd, kun je lijsten of plinten toevoegen om de opening tussen de vloer en de muur te overbruggen.

Als alle stappen zijn voltooid, heb je een prachtige vloer zelf gelegd! Heb je deze blog gelezen voordat je jouw nieuwe vloer al in huis hebt gehaald, en wil je nog een pvc vloer kopen? Kijk dan eens rond bij Laminaat Plaza.

Dit artikel wordt u aangeboden door laminaat-plaza.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant