Afbeelding

Spektakel

Opinie

Spektakel

Ik kom nog graag terug op de Achterhoek Spektakel Toer. Figuurlijk. Het was weer een heerlijk evenement met muziek, theater, acrobatiek en wat al niet meer. Hans en Rita kunnen putten uit een netwerk aan artiesten en zorgden voor voldoende variatie op het DRU-terrein, dat volledig werd benut. Vanuit mijn roots was ik geïnteresseerd in het optreden van Bertolf en de Bluefingers, die door de presentator van dienst abusievelijk werden aangekondigd als Bluesingers. Nou ja, niet iedereen kent de historie van Zwolle. Dat sommige artiesten op herhaling waren deerde mij niet. Wel had ik het idee dat er te weinig (muzikaal) vermaak voor kinderen was: een knutseltent en wat spelattributen. Kindertheater Warboel had er zeker niet misstaan en had dit hiaat prima kunnen opvullen. De leeftijd van de bezoekers was dan ook merendeels middelbaar en plus. De zeventigers Hans en Rita werden gehuldigd voor hun laatste kunstje. Ik vraag me af of en waar de Wunderkammer een plek krijgt in de volle woonkeuken. Ik zat enkele keren in ‘t Onlandse om voor de krant een voorbeschouwing te schrijven. Rita nam het eerste contact op en het was goed toeven aan de keukentafel. Hans en Rita doen dat in dialect. Hans stuurde er nog wel eens een mailtje achteraan ook in plat. Hans denkt, schrijft, leest en zingt in het Achterhoeks.

Ik kom nog graag terug op de Achterhoek Spektakel Toer. Letterlijk. Ook mijn introducee, een veelvuldig bezoekster van festivals als Oerol en Mañana Mañana. Zij roemde de sfeer en de accommodatie. De Achterhoek Spektakel Toer moet blijven. Nog tijdens het evenement sprak ik enkele personen, die het voor het zeggen hebben of dat denken en zij verzekerden dat er al contacten zijn gelegd voor de opvolging. Ik ben benieuwd uiteraard wat er dan overblijft van het spontane gevarieerde gratis festival. Wellicht is het beter om het niet helemaal te laten adopteren door de DRU-organisatie of door de gemeente. 

Gerk heet de nieuwe directeur van het DRU Industriepark. Bij zo’n benoeming horen allerlei dure woorden. Zo is de selectieprocedure begeleid door een bureau, gespecialiseerd in executive search, want de DRU wil het museale profiel verbeteren en de positionering moet worden versterkt. Gerk van der Wal is Juliëtte Hofman opgevolgd. Zij maakte de fout in een interview te verkondigen dat voor de komst van de DRU de regio een witte vlek was op popgebied. Niet beseffend dat de DRU schatplichtig is aan al die kroegen en zalen, die vanuit een passie live muziek programmeren.

O ja. Aan de andere kant van Idinkbos gebeurt ook van alles. Zoals het Hootchie Koe festival komend weekend in Varsseveld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant