Pastor Guus in de weer met ballonnen tijdens de ludieke mis. Foto: Guus Tinnevelt
Pastor Guus in de weer met ballonnen tijdens de ludieke mis. Foto: Guus Tinnevelt

Elfde carnavalsmis in Antoniuskerk Iseldonk

Algemeen

ULFT - De Iseldonkse carnavalszondag wordt traditiegetrouw gestart met een ludieke carnavalsmis in de Antoniuskerk in Ulft. Dit jaar vond deze kerkelijke mis voor de elfde keer plaats; een carnavalesk jubileum.

Ondanks het feit dat sinds vorig jaar de deuren van de Antoniuskerk gesloten zijn wegens teruglopend kerkbezoek, werd voor deze bijzondere gelegenheid op zondag 7 februari de kerk voor carnavalisten en belangstellenden speciaal geopend. Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval en Pastor Guus van der Ploeg hadden een kerkelijke, ludieke kerkmis voorbereid. Muzikale medewerking werd verleend door de Strangzangers, zanger Dave van de Schuur en orkest 't Kleaverblaedje. Heilige Antonius Jan Kok verleende pastor Guus de nodige assistentie.

Na dit uurtje van bezinning met een vrolijke noot werd door stadsprins Theo den Zevende en Jeugdprinses Allaychâ den Eerste het startsein gegeven voor de 49e Iseldonkse carnavalsoptocht, die dit jaar een extra lange aangepaste route had in verband met wegwerkzaamheden door het centrum van Ulft.
Tijdens het 'After-Optocht-Bal' in de popzaal van de DRU Cultuurfabriek, werden de prijswinnaars bekend gemaakt. De carnavalsgroep van Schutterij St.Joris won met hun thema omtrent Hotel De Sluis de eerste prijs in de categorie grote wagens. Carnavalvereniging De Pol won met 'De Pol op de kop!' de eerste prijs in de categorie grote groepen. De prijs voor de mooist versierde straat van Iseldonk ging dit jaar naar de Zoadzakkenstroat.



Een overzicht van alle prijswinnaars en foto's van het Iseldonkse carnaval zijn te vinden op www.iseldonk.com.



Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant