Acrogymteams VGV plaatsen zich voor Gelderse finale
Acrogymteams VGV plaatsen zich voor Gelderse finale

Acrogymteams VGV plaatsen zich alle voor Gelderse finale in Wijchen

Algemeen

VARSSSEVELD - Alle negen acrogymteams van VGV Varsseveld zijn erin geslaagd zich te plaatsen voor de Gelderse finale op zaterdag 5 maart in Wijchen. Een ware mijlpaal voor de acrogymtak van VGV. De acrogymgroep van VGV is dit wedstrijdseizoen goed vertegenwoordigd met negen teams, waarvan vier teams uitkomen in de E-lijn en vijf teams in de D-lijn. Via vier verschillende plaatsingswedstrijden streden de teams de afgelopen maand voor een plek in de Gelderse finale.

Zaterdag 6 februari vond in Lunteren de vierde en laatste voorronde plaats. De laatste vijf teams van VGV knokten hier voor een felbegeerde plek op de Gelderse finale. Het was een sterke ochtend voor de twee E-senioren teams. Zowel het duo Madilon Branderhorst en Lisa Donderwinkel als het trio Lisa Tijhuis, Roby Wichman en Nikki Meijerman wist met een stabiele goed uitgevoerde oefening een zilveren medaille binnen te slepen.
Het E-junioren team bestaande uit Yora Sellink en Maaike Baten viel met een vierde plek net buiten het podium, maar wist wel de doorstroming veilig te stellen. In de middag ging het niveau omhoog en werd het spannend voor de twee D-lijn teams die te maken hadden met een uiterst sterk deelnemersveld. Met een goede score wisten ook deze teams zich te plaatsen voor de finale in Wijchen. Deelname van alle teams van VGV aan de Gelderse finale werd hiermee een feit.
Op 5 maart gaan de negen teams in Wijchen strijden om een plek op de Oost-Nederlandse Kampioenschappen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant