Vrouwen zweren samen in openluchtspel tijdens Mechteld ten Ham weekend

Algemeen

's-HEERENBERG - Het openluchtspel 'Zo is Marnette' wordt op de planken gebracht op 19, 20 en 21 augustus, tijdens het Mechteld ten Ham weekend in 's-Heerenberg.

De 16-jarige Marnette wordt door een afgewezen minnaar vals beschuldigd van hekserij. Evenals haar jongere zusje Fragile-Édure. Het leven dat tot dan toe licht en vrolijk was geweest, dreigt voor de meisjes te veranderen in een donker en grauw wegkwijnen in het verborgene.
Maar als blijkt dat er mannen zijn die ook het voordeel van een heks in de stad zien, sluiten de rijen van vrouwen zich en samen geven ze met een doordacht plan een onverwachte wending aan het aanstaande heksenproces.
'Zo is Marnette' is een blijspel met een serieus randje. Het ontrafelt op een vrolijke manier de relatie tussen mannen en vrouwen en de moeite die ze doen om zich tot elkaar te verhouden. Hoe de drang van de man door de vrouw moet worden gekanaliseerd om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Of hoe de dralende man af en toe een bemoedigend zetje moet krijgen om te voorkomen dat er helemaal niets gebeurt. De vrouwen hebben het er maar druk mee. Hekserij? Nee, magie!
Aanvang is op 19 en 20 augustus 19.30 uur, op 21 augustus 14.30. Er wordt gespeeld op de prachtige historische locatie 'de Boetselaersborg' in 's-Heerenberg, Het Kattenburg 6. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 8 euro bij Kachelhöltjes Party Pret of door te mailen met toneel@mechteldtenham.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant