Hulp bij administratie kan voor opluchting zorgen. Foto: PR
Hulp bij administratie kan voor opluchting zorgen. Foto: PR

Formulierenhulp start met administratiehulp

Algemeen

OUDE IJSSELSTREEK - Is de post al lang niet meer geopend of geordend? Waar nu te beginnen? Op iedere eerste vrijdagochtend van de maand is er ondersteuning bij het op orde brengen van de thuisadministratie voor mensen die niet meer weten waar ze moeten beginnen, bij Formulierenhulp Oude IJsselstreek, onder de naam GA! Het project start op 2 september en duurt een jaar.

Vanaf september starten vrijwilligers van Formulierenhulp om ondersteuning te geven aan mensen bij het ordenen van hun administratie. Zij doen dit op iedere eerste vrijdagochtend van de maand. De drempel kan voor iemand met veel (ongeopende) post steeds hoger worden. Daardoor is het moeilijker om de post te openen, te begrijpen en overzicht te krijgen. Een chaotische administratie kan op langere termijn voor onrust en voor problemen zorgen.
Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal zes personen. Iedere deelnemer ontvangt een EHBA-pakket (eerste hulp bij administratie). Hierin zit een ordner, perforator, tabbladen en een instructie.
De deelnemer brengt de eigen administratie mee en beoordeelt zelf per document wat daarmee moet gebeuren. Een opgeleide vrijwilliger kijkt mee en geeft indien nodig ondersteuning. Zo leert de deelnemer om zelf de administratie op orde te brengen en te houden. Na afloop gaat de deelnemer met een geordende ordner en het informatiepakket huiswaarts.
Na een maand komt de deelnemer nog een keer terug om te bespreken hoe het gaat. Als blijkt dat er meer ondersteuning nodig is, dan wordt gezocht naar een ondersteuning op maat. Daarvoor werkt Formulierenhulp Oude IJsselstreek onder andere samen met Helpgewoon Sociaal Team Achterhoek, schuldhulpmaatjes en andere instellingen uit de gemeente Oude IJsselstreek.
Iedere eerste vrijdagochtend van de maand kan men terecht bij Gewoon Administratie GA! aan de Pastoor Vernooystraat 4-6 in Ulft (Formulierenhulp Oude IJsselstreek), van 09.30 tot 11.00 uur. Deelname kost 3,50 euro, contant te voldoen
Aanmelden mag, hoeft niet. Meer informatie: 06-55 46 41 20, coördinator GA! (bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant