Cor Bakker ontvangt Ivo Janssen en Fay Claassen. Foto: PR
Cor Bakker ontvangt Ivo Janssen en Fay Claassen. Foto: PR

Cor Bakker trapt nieuwe theaterseizoen DRU af

Algemeen

ULFT - Het culturele seizoen van de DRU Cultuurfabriek gaat weer van start. In het theater wordt op vrijdag 23 september afgetrapt met het theaterconcert van Cor Bakker die twee muzikale grootheden ontvangt: pianist Ivo Janssen en jazz-zangeres Fay Claassen.

Ivo Janssen kreeg ooit pianoles van Cor Bakker. Nu, 30 jaar later, is hij een van de besten in 'de business'. Ivo studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Tijdens en na zijn studie won hij vele prijzen. In 1988 debuteerde Janssen in het Concertgebouw. In 1994 begon hij met de opnames van zijn Bach cyclus. Onder zijn eigen label verzorgde hij de uitvoering en opnames van de complete pianowerken van Johann Sebastian Bach. Tijdens het theaterconcert in de DRU Cultuurfabriek speelt Ivo onspeelbaar werk van Art Tatum.

In 1999 brengt Fay Claassen haar eerste eigen album uit, waarmee ze voor een Edison genomineerd wordt. Sinds 2000 geeft Claassen les aan het conservatorium van Rotterdam. Maar intussen is ze ook even uitgegroeid tot een Europese jazzvocaliste van formaat, die inmiddels tot in de Verenigde Staten wordt gehoord en geapprecieerd. Op 23 september zingt ze in Ulft de sterren van de hemel: van Beatles tot Chet Baker, van movie classics tot jazzy impro.

Pianist
Na zijn studie aan het Conservatorium begeleidt Cor Bakker nagenoeg alle belangrijke artiesten die Nederland rijk is, is hij elf jaar lang vaste pianist van het Metropole Orkest en werkt hij mee aan diverse radio- en televisieprogramma's. Televisie is dat wat hem landelijke bekendheid geeft, wanneer hij de muzikale begeleiding verzorgt in de vele televisieprogramma's van Paul de Leeuw. Hij werkt mee aan diverse theaterproducties en concertseries, als onderdeel van een groter geheel of als begeleider van artiesten als Karin Bloemen. Vanaf 2010 wil hij de rollen ook een keer omdraaien en treedt de altijd zo bescheiden begeleider nu letterlijk op de voorgrond als gastheer in zijn theaterserie: 'Cor Bakker Ontvangt'.
Cor Bakker ontvangt Ivo Janssen en Fay Claassen vindt plaats op vrijdag 23 september om 20:00 uur in de Rabobankzaal van de DRU Cultuurfabriek. Kaarten zijn voor € 19,00 verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of via tel. 0315 – 714358. Tevens zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant