Erik Hagelstein in de studio. Foto: Jessica de Lepper
Erik Hagelstein in de studio. Foto: Jessica de Lepper

Hagelstein zoekt intimiteit in Het Nieuwe Dijkhuis

Algemeen

Doetinchemse zanger zingt klassiekers en eigen werk

DOETINCHEM - De stem van Erik Hagelstein schuurt, raakt, grijpt je bij de strot. Zaterdag 4 maart zoekt de Achterhoekse zanger samen met zijn muzikale vrienden Luc Verheij en Joop Wallerbosch de intimiteit van het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem op voor een sfeervol concert.

De zanger trad vorig jaar ook al op in de grote zaal van Het Nieuwe Dijkhuis. "Het is een prachtige locatie. Ik ken bijna geen zalen die zo intiem en sfeervol zijn. Het is echt een van de plezierigste en mooiste plekken om te spelen", reageert een enthousiaste Hagelstein.
De Doetinchemmer heeft er dan ook zin in. "We zijn redelijk driftig aan het vernieuwen geslagen. We brengen een breed spectrum aan mooie liedjes. Bezoekers krijgen daarom deels een nieuw programma voorgeschoteld. Het gaat om prachtige songs van grootheden als Melissa Ethridge, David Bowie, Ray Charles, Amos Lee en zelfs Metallica."
Maar daar blijft het niet bij. Gitarist Wallerbosch heeft samen met Hagelstein gewerkt aan eigen songs en deze opgenomen. Een deel van dit nieuwe werk wordt zaterdag 4 maart voor het eerst voor een groter publiek gespeeld in Het Nieuwe Dijkhuis.
Hagelstein heeft door de jaren heen een grote bekendheid verworven als zanger van de inmiddels gestopte The Original 60's R&B and Soulshow. Tegenwoordig treedt de Doetinchemmer regelmatig op met 'zijn' Joe Cocker Tribute Band, waarmee hij ook landelijk naam heeft gemaakt.
Maar dit keer kiest de Achterhoeker dus voor de intimiteit met de begeleiding door twee topgitaristen, Luc Verheij en Joop Wallerbosch. "Ik vind het heerlijk om met die twee topgitaristen op te treden. Ze geven me energie en vullen elkaar perfect aan. En met twee gitaristen kunnen we ook afwisselen met bijvoorbeeld een banjo of een steelguitar. Het wordt een bijzondere avond. Ik heb er zin in!"
Het optreden van Erik Hagelstein, Verheij en Wallerbosch begint om 20.00 uur. Tickets kosten 7,50 euro via de website www.hetnieuwedijkhuis.nl en 10 euro aan de zaal. Het Nieuwe Dijkhuis is gevestigd aan de Burg. Van Nispenstraat 19-21 in Doetinchem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant