Afbeelding

Rogier Pelgrim en Achterhoeks talent in het Nieuwe Dijkhuis

Algemeen

Inspiratiecentrum Doetinchem houdt open huis

DOETINCHEM - Zaterdagavond 25 maart houdt inspiratiecentrum Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem open huis. Het open huis wordt gecombineerd met concerten door singer-songwriter Rogier Pelgrim en diverse Achterhoekse talenten. De toegang is gratis.

Met zijn nieuwste album 'Birds and Busy People' combineert Pelgrim op zijn geheel eigen wijze een directe stijl, pakkende melodieën, sterkte teksten en prachtige stem en gitaarspel. Het album is dit keer iets meer 'poppy' dan zijn vorige werk. De reacties op zijn nieuwste album zijn lovend. Hij stond voor een uitverkochte zaal in Luxor Live in Arnhem en trad op bij Giel op 3FM en op Radio2.
Deze avond kiest Pelgrim voor een kleine, intieme bezetting die uitstekend past binnen de sfeer en akoestiek van Het Nieuwe Dijkhuis. De optredens van Pelgrim worden voor en na de pauze vooraf gegaan door korte optredens van Achterhoeks toptalent. Martijn en Judith Luimes van C-Central zingen bekende songs van hun muzikale helden. Het Doetinchemse duo richt zich in het dagelijks leven op het begeleiden en producen van songwriters en gitaristen.
Toen er aan een vertegenwoordiger van het Ludger College werd gevraagd of de school nog een beetje muzikaal talent had, werd daar volmondig ja op gezegd. Direct werden de leerlingen Timo van de Sande en Gerben Hobelman naar voren geschoven. Het Nieuwe Dijkhuis gelooft in nieuw talent en biedt daarom deze twee jonge singer-songwriters een podium om hun eigen werk ten gehore te brengen.

Voorafgaand, tijdens de pauze en na afloop van de concerten zijn medewerkers van Het Nieuwe Dijkhuis aanwezig om meer te vertellen over het bijzondere gebouw, het programma en de doelstellingen van de stichting Het Nieuwe Dijkhuis. Tijdens het eerste uur van het open huis worden korte rondleidingen gegeven door het gebouw met tekst en uitleg over de historische achtergronden. Voor de rondleidingen is het noodzakelijk aan te melden via info@hetnieuwedijkhuis.nl.
Het Nieuwe Dijkhuis houdt een open huis om Achterhoekers de gelegenheid te bieden kennis te maken met de concertzaal, de bijzondere sfeer die er heerst in het gebouw en de doelstellingen met deze voormalige baptistenkapel. Er zijn nog altijd heel wat Achterhoekers nooit binnen geweest. Laat dit een uitgelezen kans zijn om gewoon even binnen te kijken of om een bijzonder concert in deze zaal bij te wonen.
De deuren zijn open vanaf 19.15 uur. De voorstellingen beginnen om 20.15 uur. Overigens, voor de voorstellingen geldt: vol is vol.
Het Nieuwe Dijkhuis is gevestigd aan de Burg. Van Nispenstraat 19-21 in Doetinchem.
Meer info op de facebookpagina. De website www.hetnieuwedijkhuis.nl is enige tijd niet bereikbaar door een aanval van hackers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant