Vorig jaar was het thema de Gendringse Spelen. Foto: Jos Palm
Vorig jaar was het thema de Gendringse Spelen. Foto: Jos Palm

'Er zit muziek in Gendringen'

Algemeen

GENDRINGEN - Muziek is het thema dit jaar op Koningsdag in Gendringen, want er zit veel muziek in Gendringen, met een bloeiend GOV, diverse koren, een succesvolle DJ, solozangers bij mannenkoren en daarnaast veel coverbands. Koningsdag in Gendringen trapt om 9.30 uur af op het Kerkplein met een kleurrijke optocht door het dorp in de stijl van Koningsdag of muziek. Aansluitend start in en om de Grotestraat de kinderkermis. Veel spellen voor de kinderen hebben dit jaar een link met muziek.

De jongste kinderen schuiven aan bij 'troubadour' Bjorn Engelen, die mooie verhalen vertelt en zichzelf daarbij op de gitaar begeleidt. Kinderen ontwerpen in de knutselhoek hun eigen muziekinstrumenten en een topdrumband zorgt ervoor dat de sfeer in Gendringen optimaal blijft. In de middag nemen jongeren van 10-14 jaar in De Gent deel aan de DJ-workshop. DJ's Roel Salemink en DJ.I.M. brengen de jongeren de kneepjes van het DJ-vak bij. Wie weet ontdekken zij de Gendringse Martin Garrix of Armin van Buuren. Terug op het programma is de kindervrijmarkt die om 12.30 uur in de Raadhuisstraat begint. Op het Gendringse strand spelen 's morgens teams van groep 6 tot en met 8 om de eer in het De Waggel beachvolleybaltoernooi. Na de middag spelen de oudere teams.

Stormbaan
Blikvanger tijdens Koningsdag is de nieuwe stormbaan. Voorzitter Janine Kock: "We wonnen de hoofdprijs tijdens het 'Helden om de Hoek-event' van de Rabobank en het geld besteedden we aan een stormbaan.'' Oranjevereniging Gendringen deelt deze stormbaan met nog vijf andere Gendringse verenigingen. Samen met een aantal Gendringse ondernemers plaatst de Oranjevereniging tijdens Koningsdag bij de kinderspelen en knutselhoek lange, mooi aangeklede tafels en banken. Kock vervolgt: "Ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden drinken daar gezellig een kop koffie en genieten zelf en tegelijkertijd ook van hun kinderen of kleinkinderen.''

Feest
De festiviteiten in Gendringen beginnen op vrijdag 21 april met de oranjedisco in De Gent voor groep 3 tot en met 8. DJ. I.M. zorgt ervoor dat de vakantie niet beter kan beginnen. Woensdag 26 april treedt het dweilorkest van GOV op voor alle Gendringse senioren in Maria Magdalena Postel. Diezelfde avond viert Gendringen de Nacht van Oranje, een ouderwets gezellige feestavond in de tent op het Willem Alexanderplein. De band Pas-op! kondigde aan er een groot feest van te maken. Gendringen sluit de oranjefestiviteiten af met een fietstocht op zondag 7 mei, die ook muziek als thema heeft.

Collecte
Van 18 tot en 22 april houdt de Gendringse Oranjevereniging haar jaarlijkse collecte. Ongeveer 30 vrijwilligers gaan in Gendringen langs de deuren om geld in te zamelen voor het bekostigen van de activiteiten op en rond Koningsdag. Tegelijk reiken zij het activiteitenprogramma uit.

Voor meer informatie: www.oranjevereniginggendringen.nl of via Facebook/Oranjevereniging Gendringen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant