Balkanari te gast op Berkenhofconcert. Foto: PR
Balkanari te gast op Berkenhofconcert. Foto: PR

Berkenhofconcert in Balkansfeer

Algemeen

MEGCHELEN - De trouwe bezoeker heeft het al lang in zijn agenda staan: op tweede pinksterdag, maandag 5 juni, kan men bij Plantencentrum Louis Venhorst in Megchelen weer genieten van het Berkenhofconcert. Uitsmijter dit jaar is de energieke band Balkanari, die met zijn traditionele gipsymuziek en doldwaze Balkanbeats het publiek helemaal los laat gaan.

Ook dit jaar is er voor de liefhebber van muziek, gezelligheid en groen weer een gevarieerd muziekprogramma samengesteld. Hoogtepunt is het optreden van Balkanari. Deze achtkoppige band verweeft traditionele volksmuziek uit de Balkan met moderne pop- en rocknummers die door de band worden 'verbalkaniseerd'.

Zo gooien ze het ene moment Nirvana op de grill met een pittig Balkansausje; het volgende moment ligt er een Balkanversie van Lady Gaga's grootste hits op het bord. De overige ingrediënten zijn plezier, energie en dans. Een beproefd recept, want Balkanari krijgt steevast het publiek in beweging.

Swingen
Maar er is deze dag meer muzikaal spektakel te beleven. Wat te denken van een optreden van de JAZZabo Bigband? Deze hechte en enthousiaste club muzikanten uit Emmerich en omgeving maakt hele toegankelijke muziek; van jazz tot rock en van funk tot latin. Dat wordt dus swingen tussen het groen. Daarnaast zorgen ook de populaire popsongs van Harmonie St. Caecilia - onder andere Tina Turner, John Miles en de Blues Brothers - en de opgewekte Egerländermuziek van de Iesellander Muzikanten weer voor een feestelijke sfeer.

Gratis
Het muziekevenement wordt gehouden bij Plantencentrum Louis Venhorst, Julianaweg 21 in Megchelen. De optredens vinden plaats tussen 11.00 en 17.00 uur en de toegang is gratis. Ook bij slecht weer gaat het concert door; de uitvoeringen vinden dan onderdak plaats. Naast het muzikale en groene aanbod, wordt ook voor een hapje en een drankje gezorgd. Tevens zijn er weer mooie prijzen te winnen bij het 'Rad van Avontuur'. Er is kortom genoeg te doen voor een hele dag vermaak. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant