Gisteren werd V&D vervangen door Hema. Foto: Burry van den Brink
Gisteren werd V&D vervangen door Hema. Foto: Burry van den Brink

'Achterhoek Plaza' nieuw initiatief in voormalige V&D

Algemeen

DOETINCHEM - Het Graafschap College heeft in nauwe samenwerking met een aantal strategische partners een concept ontwikkeld voor het voormalige V&D-pand aan de Hamburgerstraat in het centrum van Doetinchem, onder de werktitel 'Achterhoek Plaza'.

Dit plan is ontwikkeld voor het gehele pand en kent de volgende essentie: Achterhoek Plaza biedt een creatieve werkplek voor innovatie, creatie en groei. Het bouwt een brug tussen start-ups, ondernemers, onderwijs en overheid. Door ze samen onder te brengen binnen één locatie creëert Achterhoek Plaza een omgeving waarin men van elkaar kan leren en met elkaar kan groeien.
Bedrijven, overheid en onderwijs worden verbonden, innovatie wordt versterkt, er wordt een nauwe samenwerking tussen onderwijs en bedrijven gerealiseerd, het biedt een aantrekkelijke leeromgeving voor studenten en startende ondernemers worden er ondersteund.
Om groei te bewerkstelligen, of men nu een startende ondernemer, een gevestigde ondernemer of student is, biedt het Achterhoek Plaza verschillende services en faciliteiten, zoals flexibele werkplekken, vergaderruimten, event-ruimten, ontmoetingsplekken, retail en horeca.
Het initiatief moet de binnenstad van Doetinchem laten floreren en zal daarnaast als regionale lanceerbasis fungeren voor satellieten elders in de Achterhoek en Liemers. De locatie is verzekerd van voldoende aanloop (publiek), is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid (en fietsenstalling) in de directe nabijheid, zo weet de organisatie.
De onderstaande partijen hebben reeds aangegeven geïnteresseerd te zijn, dan wel concreet toegezegd om hun medewerking aan het initiatief te verlenen: Graafschap College; Koninklijke Van den Boer Groep; Bonsen Reuling Accountant; Seesing Personeel; Initiatiefnemers Foodmarket Doetinchem (Achterhoekse streekproducten); Ondernemersplein Achterhoek/Liemers.
Vooralsnog behelst het concept Achterhoek Plaza de achterzijde van het pand aan de Hamburgerstraat. Een eerste schets ziet er als volgt uit: "We zijn als gemeente blij dat er stappen gezet worden richting een nieuwe invulling van het voormalige V&D-pand. Leegstaande panden zijn iedereen een doorn in het oog, ook ons. Achterhoek Plaza is een mooie kans voor studenten om in de
praktijk te leren en een unieke kans voor ondernemers om te participeren in een mooi initiatief voor de toekomst van de binnenstad van Doetinchem", laat gemeente Doetinchem weten.
De komende maanden zullen de eerste ideeën en plannen onder leiding van een projectmanager nader worden uitgewerkt. Mogelijk geïnteresseerde partijen kunnen een mail sturen naar info@achterhoekplaza.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant