De publieksprijs van de kunstwandelroute ging naar de leerlingen van het Almende College. Foto: PR
De publieksprijs van de kunstwandelroute ging naar de leerlingen van het Almende College. Foto: PR

Publieksprijs voor creatie leerlingen Bluemers

Algemeen

Silvoldse ode beste van Kunstwandelroute Enghuizen

SILVOLDE/HUMMELO - Het kunstwerk met de titel 'Ode aan de bezoeker' van de leerlingen van het Almende College in Silvolde heeft de meeste punten gekregen van de bezoekers van de Kunstwandelroute 2017 op landgoed Enghuizen.

Tijdens de Kunstwandelroute 2017 – georganiseerd door Het Web, Kunstenaarsnetwerk in Doetinchem - zijn door het publiek dit keer 776 kaartjes ingevuld met de persoonlijke keuzen voor de drie beste kunstwerken op de route. Daaruit is voor alle 33 werken een volgorde berekend, waarbij alle werken die als eerste werden genoemd drie punten kregen, alle als tweede genoemd 2 punten en als derde 1 punt. Op donderdagavond 22 juni heeft in Galerie Het Web aan de Veentjes te Doetinchem de prijsuitreiking plaatsgevonden. Daar is bekendgemaakt, dat het werk met de titel 'Ode aan de bezoeker' van de leerlingen van het Almende College uit Silvolde de eerste plaats in de top-drie heeft gekregen, met een puntentotaal van 666.
Ook werd door landgoedeigenaar van Rechteren weer een kaartje getrokken. De invullers van dit kaartje krijgen een kunstbon van Het Web aan de Veentjes ter waarde van 100 euro thuisgestuurd.
Geconstateerd mag worden dat ook deze achttiende editie van de KWR zeer succesvol is geweest. Van diverse kanten is lovend gesproken over de kwaliteit van de kunstwerken.
Er zijn naar schatting ruim 11.000 bezoekers geweest, weer uit alle delen van Nederland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant