Daryl van Mieghem scoorde driemaal tijdens de 'generale repetitie'  tegen FC Emmen. Foto: PR
Daryl van Mieghem scoorde driemaal tijdens de 'generale repetitie' tegen FC Emmen. Foto: PR

De Graafschap lijkt, na Open Dag en winst op FC Emmen, klaar voor competitie

Algemeen

DOETINCHEM - Met een 3-1 overwinning heeft De Graafschap de voorbereidingsperiode met een goed gevoel afgesloten. De Superboeren waren zeker in de eerste helft heer en meester en zagen aanvaller Daryl van Mieghem drie keer scoren. In de slotfase van een mindere tweede helft scoorde Omran Haydary de eretreffer voor de Drenten. De oefenwedstrijd was aansluitend aan de traditionele Open Dag, die door duizenden supporters werd bezocht.

De Graafschap maakte zich vlak voor de start van Open Dag nog enigszins zorgen over de matige tot slechte weersverwachtingen, maar dat bleek achteraf ongegrond. Ondanks enkele kleine regenbuien, kwamen de supporters van de Doetinchemse club weer massaal naar De Vijverberg. Het grote terrein voor het stadion was omgebouwd tot een gezellig geheel met diverse kramen, bier- en patatwagens, en een groot podium. De spelersbus was deze editie een blikvanger, geïnteresseerden mochten het gevaarte ook van binnen bekijken. De hele middag stond er een rij, maar gezien de positieve reacties was het wachten de moeite waard.

Spelerspresentatie
Voor de spelers en staf was er soms geen doorkomen aan. Jong en oud wilde van hen een handtekening en uiteraard moesten er de nodige selfies worden genomen. De nieuwelingen werden op het podium voorgesteld. Onder luid applaus kwamen ze hun verhaal doen en vertelden enthousiast over de eerste maanden bij de club. Op de vraag wat de doelstelling is, antwoorden zij unaniem "minimaal play-offs halen en het liefst de eerste ronde van het toetje overslaan."
Trainer Henk de Jong kwam na de presentatie op het podium en vertelde dat hij trots is om trainer van De Graafschap te zijn. "Het is toch geweldig hoeveel mensen vandaag weer naar De Vijverberg zijn gekomen ondanks het wat mindere weer." De oefenmeester had ook de eer om de winnaar van de seizoenkaart voor het leven te bepalen. Door middel van een dartpijl die op een naam belandde, werd Romy Steinvoort uit Doetinchem uit de duizenden seizoenkaarthouders de gelukkige. Zij hoeft de rest van haar leven geen seizoenkaart van De Graafschap meer te kopen.

Wedstrijd
Rond 15.00 uur togen de spelers naar de catacomben om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen FC Emmen. Henk de Jong kreeg het maar niet voor elkaar om van het plein af te komen en kon zich pas een twintig minuten later melden bij zijn manschappen. "Niet normaal hoeveel handtekeningen ik heb moeten zetten, heb er een lamme arm van. Mooi toch, voor deze mensen doen wij het."
De Graafschap startte met de volgende basisopstelling: Bednarek, Tutuarima, Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver, Receveur, Serrarens, Diemers, Van Den Hurk en Van Mieghem. Dat lijken ook de spelers die maandag 21 augustus aan de eerste competitiewedstrijd beginnen in Eindhoven. Jong PSV is dan de tegenstander. Vrijdag 25 augustus spelen de Superboeren de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. De Graafschap heeft bijna 4500 seizoenkaarten verkocht, samen met de 1000 sponsorkaarten is De Vijverberg dus weer gezellig gevuld aankomend seizoen. Mocht het team van Henk de Jong direct gaan presteren, is de verwachting dat een groot aantal supporters losse kaarten gaat kopen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant