De Road van Nix treedt ook dit jaar weer op tijdens de Iseldonkse pronkzittingen. Foto: Guus Tinnevelt
De Road van Nix treedt ook dit jaar weer op tijdens de Iseldonkse pronkzittingen. Foto: Guus Tinnevelt

Iseldonk goes America tijdens pronkzitting

Algemeen

ULFT - Met de pronkzittingen van Stichting Iseldonk, het overkoepelende orgaan van het Ulftse carnaval, wordt het Iseldonkse (Ulftse) carnavalsseizoen 2018 gestart. Deze pronkzittingen vinden plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari vanaf 11 voor half 8 (19.19 uur) en staan in het teken van Amerika.

Op vrijdagavond 19 januari wordt de nieuwe Iseldonkse stadsprins bekendgemaakt. Op de zaterdagavond 20 januari wordt de jeugdprins(es), die dit jaar afkomstig is van basisschool ’De Mariaschool’ in Ulft, gepresenteerd.
Nieuw dit jaar is de introductie van een Raad van Elf. Het bestuur van Stichting Iseldonk heeft 11 enthousiaste inwoners van Ulft bereid gevonden om zitting te nemen in deze nieuwe formatie. De Raad van Elf begeleidt de nieuwe stadsprins tijdens alle activiteiten gedurende het carnaval. Tijdens de pronkzittingsavond op de vrijdag zal de Raad van Elf officieel worden geïnstalleerd. Iseldonk wil hiermee graag meer inwoners van Ulft enthousiast maken voor het carnavalsfeest en hoopt dat het in het leven roepen van deze Raad van Elf bijdraagt aan het in ere houden van de carnavalstraditie.

De kaartverkoop voor de Pronkzittingen van Stichting Iseldonk is reeds in volle gang. De vrijdagavond is geheel uitverkocht. Voor de zaterdagavond zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar. Tijdens de pronkzittingsavonden verwijzen diverse optredens en Iseldonkse buutreedners op hilarische wijze naar de dagelijkse en politieke aangelegenheden binnen de gemeentegrenzen. Lokale artiesten zoals The Nothings, La Dakaweries, Old en News, Gradus Trump, EasyJet en de Achterlijke Neave staan op het programma van deze pronkzittingen.

Dansgarde Iseldonk verzorgt met haar meer dan zestig jeugdleden, tijdens deze avonden diverse moderne dansoptredens verzorgen. Het Ulftse dweilorkest Over de Rooie ondersteunt de avond muzikaal.

Met de carnavalsleus ‘Wi’j maken ut' host de Iseldonkse jeugd dit seizoen door het Ulftse carnaval. De nieuwe Stadsprins leidt met de leus ‘Wi’j kun’t’ het carnaval in Iseldonk.

Op zondag 11 februari trekt er voor de 51ste keer een carnavalsoptocht door Iseldonk. Deze optocht start om 13.11 uur vanaf het Zwarte Plein in Ulft (Oer). Zoals elk jaar wordt na afloop, tijdens het ‘After-Optocht-Bal’ in de popzaal van de DRU Cultuurfabriek, de prijsuitreiking gehouden. Inmiddels is de inschrijvingsprocedure voor deze carnavalsoptocht en het straatversieren geopend. Opgeven kan via straatenoptocht@iseldonk.com.


www.iseldonk.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant