De kwartfinalisten van de voorleeswedstrijd in Terborg. Foto: PR
De kwartfinalisten van de voorleeswedstrijd in Terborg. Foto: PR

Daan Sturris naar halve finale met Spinder

Algemeen

Kwartfinale voorleeswedstrijd Bibliotheek Achterhoekse Poort

TERBORG - In Bibliotheek Terborg vond zaterdagmiddag 24 februari een van de kwartfinales plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. De deelnemers waren Mick Seinhorst van OBS Op Koers uit Varsseveld, Nathalie Timmer van CBS De Höve uit De Heurne, Julia Kolenbrander van 't Leemvoort uit Westendorp, Daan Sturris van De Meeander uit Heelweg, Emma Ebbers van de Dynamiek uit Terborg, Siran Usta van de Oersprong uit Ulft, Daphne Bergevoet van de Christoffelschool uit Gendringen en Christy Heersink van De Meeander uit Varsseveld. De kinderen lazen in een ontspannen sfeer voor uit hun boek.

Ze werden aangemoedigd door hun supporters, ouders, grootouders, vrienden en leerkrachten. Het publiek maakte kennis met 'Dummie de Mummie' en voelde de spanning tijdens het voorlezen uit 'De stalker'.
De jury bestaande uit Susan Spekschoor, Julija van der Molen en Romy Brons mocht slechts één winnaar kiezen. Uiteindelijk koos de jury voor Daan Sturris met zijn boek 'Spinder' van Simon van der Geest. Daan is een natuurtalent. Hij las heel rustig en boeiend voor en had een aangrijpend gedeelte van het verhaal uitgekozen. Volgens de jury kon je een speld horen vallen. Daan was een van de acht kandidaten in de Bibliotheek Terborg. Op datzelfde moment vond er ook een ronde plaats in de bibliotheek van Aalten. De bibliotheek Achterhoekse Poort neemt met twee winnaars deel aan de halve finale die gehouden wordt op zaterdag 10 maart in Bibliotheek Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant