De markt in Dinxperlo zorgt altijd voor veel gezelligheid; daarop rekent het Ondernemersfonds Dinxperlo ook op voor dinsdag 1 mei. Foto: Frank Vinkenvleugel
De markt in Dinxperlo zorgt altijd voor veel gezelligheid; daarop rekent het Ondernemersfonds Dinxperlo ook op voor dinsdag 1 mei. Foto: Frank Vinkenvleugel

Grote meimarkt in Dinxperlo

Algemeen

DINXPERLO - Het Ondernemersfonds Dinxperlo heeft het initiatief genomen voor de organisatie van een grote meimarkt annex braderie op dinsdag 1 mei van 12.00 tot 18.00 uur.

Martijn Takke van het Ondernemersfonds vertelt: "1 mei is een 'Duitse zondag'. Dan zijn in Duitsland de winkels dicht; onze 'buren' komen dan graag naar Nederland en naar Dinxperlo. Vorig jaar hebben we geprobeerd om een extra warenmarkt te houden, maar dat is voor de marktondernemers lastig. Zij hebben door de week heen zo hun vaste standplaatsen op weekmarkten en kunnen daardoor vaak niet naar Dinxperlo komen. Daarom hebben we de handen ineengeslagen met Theo Drost van Thema Events uit Babberich. Die heeft gezorgd dat er op deze eerste mei zo'n zeventig tot tachtig kramen en verkoopwagens naar de markt annex braderie in Dinxperlo komen. Allemaal met verschillende producten, van oliebollen tot kleding en telefoonhoesjes. Er zullen ook enkele 'vaste' ondernemers van onze warenmarkt bij zijn. Het geheel wordt groot en gevarieerd, met live muziek en allerlei vermaak."
De braderie is in het centrum van Dinxperlo, op de Markt en in de Kerkstraat. Parkeren is gratis, en uiteraard zijn de winkels ook gewoon open. "Zo maken we er een gezellige dag van in Dinxperlo. Het plan is om ook op donderdag 31 mei, woensdag 3 oktober en donderdag 1 november zo'n groots opgezette braderie te houden. Dat zijn namelijk allemaal 'Duitse zondagen'. Daarvan zijn er nog wel meer, maar die vallen op vrijdagen, en dan hebben we immers al onze gezellige warenmarkt, de Beste van Nederland!"


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant