Voorbeeld van collectebus van de Hartstichting, inclusief verzegeld slotje aan de zijkant en een id-kaart. Foto: PR

Voorbeeld van collectebus van de Hartstichting, inclusief verzegeld slotje aan de zijkant en een id-kaart. Foto: PR

Nepcollectant blijkt ‘verdwaalde’ collectant

Algemeen

ULFT - Een collectant van de Hartstichting die vrijdagochtend rondging in Ulft bleek geen oplichter te zijn, maar een verdwaalde collectant.

De man belde onder meer aan bij een Ulftenaar die zelf collecteert voor de Hartstichting. De Ulftenaar vond dat vreemd omdat de man langs de deuren ging in zijn collectewijk. De collectant maakt bovendien geen deel uit van de groep vrijwilligers die in Ulft voor de Hartstichting collecteren.

Legitimatiebewijs

Gelukkig hebben alle collectanten naast de officiële collectebus ook een legitimatiebewijs van de Hartstichting bij zich, waarop te zien is in welke wijk hij/zij collecteert.
De Ulftse vrijwilliger vroeg of hij deze legitimatie mocht aanschouwen en daarop stonden twee straten in Zeddam genoteerd als collectewijk. Op de vraag waarom de man in Ulft langs de deuren ging, kon hij geen duidelijk antwoord geven.
Na een belletje met de landelijke Hartstichting en de politie bleek dat onbekende collectant geen oplichter is, maar wel degelijk geregistreerd staat als collectant. Echter niet in Ulft, wat hem ook te verstaan is gegeven.
De opbrengst van de ‘verdwaalde collectant’ gaat naar de Hartstichting, zo heeft de politie laten weten. Dat is goed nieuws.
Voor de lokale Ulftse collectanten is het vanzelfsprekend vervelend dat in hun wijk al langs de deuren is gegaan.

De politie meldt dat het op haar social mediakanalen komende tijd (in de periode van collectes voor landelijke goede doelen) aandacht gaat besteden aan hoe je een betrouwbare collectant herkent.
Hij/zij zal zich altijd kunnen legitimeren, ook met een kaart van de betreffende organisatie, waarop staat in welke wijk hij/zij actief hoort te zijn. Ook staat op de legitimatiekaart een telefoonnummer van de collectecoördinator, die in geval van twijfel altijd geraadpleegd kan worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant