Marleen Slebioda. Foto Roel Kleinpenning
Marleen Slebioda. Foto Roel Kleinpenning Foto Roel Kleinpenning

Scholierenconcerten Viva Almenda bij de DRU

Muziek Jongerenredactie

ULFT - Het zijn vaak de buitenschoolse bezigheden en evenementen zoals reizen, feesten, uitwisselingen en projecten die de schoolherinneringen kleuren van mensen die deze tijd al ver achter zich hebben gelaten. In dit rijtje passen ook de schoolconcerten.

Door Marleen Slebioda

Schoolbreed
De jaarlijkse scholierenconcerten van het Almende College komen er weer aan. Een breed muzikaal programma dat wordt uitgevoerd door leerlingen van leerjaar één tot en met zes, waarin plezier en verbinding door muziek voorop staan. Het is mooi dat dit Almende evenement alle leerlingen, van welk niveau en welke leeftijd dan ook, bij elkaar brengt in één spektakel. Lekker muziek maken heeft immers niets te maken met opleidingsniveau. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt ieder jaar weer uit de vele aanmeldingen en de uitverkochte zalen. Bovendien komen oud-deelnemers en oud-docenten van onze scholen hier jaarlijks nog van meegenieten.

In de dagen voor de concerten is een groep van zo’n zeventig leerlingen en docenten, samen met medewerkers van licht en geluid in de DRU intensief bezig om er een prachtig geheel van te maken. Er wordt volop gesoundcheckt, partijen worden nog aangepast, en eventuele extra begeleiding wordt ingelast. Deze dagen motiveren alle medewerkers enorm en eindelijk komt het project weer in de eindfase en kunnen we reikhalzend uitkijken naar de resultaten.

Voor elk wat wils
Het repertoire varieert van rockmuziek tot rustige songs en klassiek pianospel en van evergreens tot eigen werk. Ook de instrumentale bezetting zorgt voor verrassingen; een blazersensemble, zang met piano en van trio’s tot 17-koppige bands, alles is mogelijk. U bent van harte welkom om dit prachtige Almende evenement mee te maken!

De scholierenconcerten vinden plaats in de Rabobankzaal van het DRU Industriepark in Ulft op woensdag 31 januari en donderdag 1 februari vanaf 19.30 uur en de entreeprijs is €5,00.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant