Replica van de vliegmachine van Leonardo da Vinci bij kasteel Clos Lucé in Amboise in Frankrijk, zijn laatste woonhuis. Foto: M. Bussink
Replica van de vliegmachine van Leonardo da Vinci bij kasteel Clos Lucé in Amboise in Frankrijk, zijn laatste woonhuis. Foto: M. Bussink Foto: M. Bussink

Leonardo da Vinci en de Mount Rushmore

Onderwijs Kinderredactie

Gelderse Post Kinderredactie #3

VARSSEVELD - Iedere week schrijven de leerlingen in groep 7 van IKC de Meeander een verhaal. Van tevoren krijgen ze een kaartje met een persoon, een plaats en een voorwerp en daar proberen ze een verhaal van te maken. De woorden van deze week: Leonardo da Vinci, Mount Rushmore en een kompas.

Door Lowie Kolenbrander

Het gebeurt vanmiddag. De zonsverduistering! Over de hele wereld. Maar… Leonardo da Vinci wil die dag de Mount Rushmore beklimmen. “Oké,” zei Leonardo.” Ik ga nu naar Schiphol, want ik ga de Mount Rushmore beklimmen.” Helaas had zijn vlucht vertraging. Leonardo dacht: verdorie! 

Eén dag later. “Oké, ik ben nu in Amerika.”
“Hallo?”, hoorde Leonardo uit een smal straatje. Leonardo liep het smalle straatje in.
“Hallo?”, hoorde hij opnieuw. Hij liep verder en verder. Totdat…

Er was een vrouw. Die zei tegen Leonardo dat ze iets voor hem had. Leonardo kreeg een klein doosje. Hij deed hem rustig open. Het was een kompas! Het was een kompas met allemaal dingen erop. Toen zei de kompas iets: “Spreek in waar je naar toe wil.”Ehh, oké. Mount Rushmore.” “Druk op teleporteer.” “Oké.” Woesj! Toen was Leonardo toch nog op de berg gekomen. Eind goed al goed.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant