Afbeelding
Foto: Martie Seesing

Kick-off De Graafschap Verbindt Naobers voetbalcompetitie

Sport

ULFT - Woensdag 3 april gaven de profvoetballers Başar Önal en Blnd Hassan van De Graafschap, samen met Gerrolt Ooijman directeur-bestuurder Wonion en wethouder Marco Bennink de officiële startschop voor De Graafschap Verbindt Naobers voetbalcompetitie. Hiermee is het startsein gegeven voor de competitie waar het gaat om samen in beweging zijn, plezier maken en maatschappelijk bijdragen leveren in de wijk of buurt.

De competitie wordt goed ontvangen door de jongeren. Ruim honderd enthousiaste basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 kwamen hiervoor naar de Ulftse voetbalvereniging SDOUC. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om hun shirt van een handtekening te laten voorzien door de profvoetballers. Een van de jongeren reageert blij: “Blnd Hassan en Başar Önal zijn voetballers van De Graafschap en ik? Ik heb een handtekening!” De Graafschap Verbindt Naobers competitie is een initiatief van Stichting De Graafschap Verbindt en Wonion, in samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek, Buurtzorg Jong, Helpgewoon, Politie en Handhaving.

Positieve impuls aan de leefbaarheid
De Graafschap Verbindt en Wonion organiseren gezamenlijk De Graafschap Verbindt Naobers’ competitie. Het programma is gericht op het versterken van de jeugd en de leefbaarheid. De aantrekkingskracht van de voetbalclub wordt hierbij ingezet om het welzijn van inwoners te versterken en (door naoberschap) de gemeenschap samen te brengen. 

Jasper Huijink, projectleider De Graafschap vertelt: “In deze competitie komt onze missie ‘geen Achterhoeker aan de zijlijn’ samen. De jeugd is in beweging, draagt actief bij aan de lokale gemeenschap en ontmoet elkaar door middel van sport.” Een initiatief dat Wonion graag samen met De Graafschap oppakt om op die manier een positieve impuls aan de leefbaarheid te geven. Gerrolt Ooijman, directeur bestuurder Wonion: “Het Achterhoekse ‘naoberschap’ is heel waardevol en levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid. Door de jongeren meer bij hun buurt te betrekken via maatschappelijke activiteiten en buurtbijdrages brengen we onder de aandacht dat iets voor een ander doen heel normaal is.” 

De Graafschap Verbindt Naobers voetbalcompetitie
De competitie voor jongeren uit groep 7 en 8 in de gemeente Oude IJsselstreek startte deze week. De competitie is een combinatie van een sportieve en maatschappelijke activiteiten. Marco Bennink, wethouder gemeente Oude IJsselstreek vult aan: “Ik ben trots om te zien dat er zoveel aanmeldingen zijn. 14 Teams betraden enthousiast en sportief het veld. Het is mooi om te zien hoe de sportieve activiteiten met als middelpunt het voetballen zoveel jongens en meisjes samenbrengt.” In 2023 werd De Graafschap Verbindt Naobers voetbalcompetitie in Oude IJsselstreek voor het eerst georganiseerd. Met de voetbalcompetitie in Ulft wordt hieraan een vervolg gegeven. De competitie wordt dit jaar op iedere woensdag in april en mei gespeeld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant