Kans voor Ajax B. Foto: PR

Ajax-B wint van SHE

Sport

BREEDENBROEK - Een week na de overwinning op sv Halle speelde Ajax-B de thuiswedstrijd tegen SHE uit Hall. Ook deze match werd in drie punten omgezet: 2-0.

Breedenbroek begon goed aan de wedstrijd, binnen tien minuten waren er kansen voor Daan Ebbers, Thijs Keizer en Nick Fisser, maar tot drie keer toe kon de keeper van SHE redding brengen. In de tiende minuut was het wel raak. Voorzet van de zijkant van Hylke Keizer werd goed breed gekopt door Daan Roes, en bij de tweede paal binnengetikt door Nick Fisser: 1-0.
Ajax-B ging door, Nick Fisser probeerde een voorzet van Thijs Keizer terug te leggen waar hij het misschien beter zelf had kunnen proberen, en een schot van Luuk Hebinck had te weinig kracht om het de keeper lastig te maken. Een uitstekend begin dus, waarin Ajax-B verzuimde om vaker te scoren en de wedstrijd snel te beslissen.
SHE kwam er eigenlijk slechts één keer gevaarlijk uit, en trof de paal met een goed diagonaal schot. In het laatste kwartier van de eerste helft zakte het niveau, en werd het een rommelige wedstrijd met veel overtredingen van de gasten.

In de tweede helft werd dit beeld voortgezet. Hall werd niet gevaarlijk, maar Ajax-B kwam er slechts mondjesmaat doorheen. In de zestigste minuut werd een harde overtreding op Koen Ebbers gemaakt. De speler van Hall die deze overtreding maakte had in de eerste helft al geel ontvangen voor commentaar op de leiding, kreeg nu z’n tweede gele kaart en kon met rood vertrekken.
Met een man meer had Ajax-B nog meer balbezit. Een kwartier voor tijd viel de bevrijdende 2-0. Een corner werd teruggekopt door Finn Lubbers, en Thijs Keizer kopte de bal met een stuit buiten bereik van de keeper binnen. In het restant waren er wat kansjes om de score uit te breiden, maar het bleef bij 2-0.

Een prima start van Ajax-B vandaag. Daarna zakte het wel wat weg, maar uiteindelijk een verdiende overwinning. Volgende week gaat Ajax-B op bezoek bij Den Dam.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck, Koen Ebbers, Finn Lubbers, Hylke Keizer (Kasper Gosselink), Daan Ebbers (Syb Geven), Tom Reusen (Nick Geven), Chris Schimmack, Nick Fisser (Martin Rexwinkel), Daan Roes, Thijs Keizer