Foto: Martijn Stegeman
Foto: Martijn Stegeman Foto: Martijn Stegeman

Quadcross is ook voor meisjes

Sport Jongerenredactie

Gelderse Post Jongerenredactie #12

VOORST - Ik ben begonnen op een gele Suzuki LT 80. In het begin vond ik het heel spannend als achtjarig meisje. Ik ben achter het huis begonnen met crossen. Nadat ik meer reed vond ik het steeds leuker en leuker worden.

Door Marina Kok, 13 jaar, Zone college Doetinchem Vmbo leerjaar 1.

Op mijn tiende ben ik begonnen op een Apex 90cc automaat. Met deze quad heb ik ook mijn licentie gehaald. Ik kwam op de crossbaan en ik dacht dit is ‘eng’. De crossbaan was wel iets anders dan achter het huis crossen. De overstap van een LT 80 naar een Apex 90cc was anders. In één keer meer vermogen vond ik heel eng en spannend. Ik heb veel met de Apex 90cc op de kinderbaan gereden en ook vrienden en vriendinnen gemaakt op de kinderbaan. 

250cc 
Na één jaar op de Apex 90cc te hebben gereden, ben ik in 2022 overgestapt naar een Raptor 250cc 4 takt. Dit was ook weer een hele verandering en dit vond ik héél spannend. Ik moest in ineens leren schakelen, maar gelukkig had ik dat snel geleerd. Ik kon in 2022 niet heel veel rijden op de Raptor 250, omdat die veel kapot was. Ik heb 50/50 gereden op de Raptor 250 en de Apex 90cc. Dit was balen natuurlijk, maar beter dan niks. Op de crossbaan kreeg ik veel de vraag wanneer mijn Raptor 250 weer klaar was en waarom die zo vaak kapot liep. In Januari 2023 hebben we de quad weer laten maken en in maart hebben we de kappen fel roze gemaakt. Mijn officiële meisjes droom en daar was ik heel erg blij mee!

Wedstrijden
Ik heb daarna een wedstrijd gereden bij Hexel on Wheels. Dit vond ik heel erg spannend, maar ook heel leuk! Ik moest ook gelijk tussen de 450cc quads. Bij deze wedstrijd was nog een meisje aanwezig, Anne. Het was een hele leuke en spannende wedstrijd en ik heb veel dingen geleerd en nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt. Hierna ben ik blijven trainen en ikn oktober 2023 heb ik de overstap gemaakt van een Raptor 250 naar een Suzuki RM 85cc 2takt. Ik heb er echt heel veel zin in en heb veel vertrouwen. Ik ben nu aan het trainen en trainen. Deze sport is niet alleen voor jongens, meisjes kunnen dit ook!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant