Feest na weer een treffer. Foto: Christian Roeterink

Ajax-B ruim langs Den Dam

Sport

BREEDENBROEK - Vanaf de aftrap had Ajax-B veel balbezit op de helft van Den Dam, maar in het eerste half uur leverde dat niet echt grote kansen op. Uiteindelijk wonnen de Breedenbroekers wel ruim.

Een voorzet van Tom Reusen viel bijna binnen bij de tweede paal en een schot van Thijs Keizer na een een-twee met Daan Roes ging over. Een afzwaaier van Luuk Hebinck (naar eigen zeggen een bewust schot op goal) was dreigend.
Na ruim een half uur opende Ajax-B de score uit een standaardsituatie. Een corner van Daan Ebbers werd door Finn Lubbers binnen gewerkt voor de 0-1. De ban was gebroken. Thijs Keizer kwam alleen voor de keeper na een goede steekbal van Tom Reusen, de keeper kon redden. Paar minuten later was het wederom raak uit een corner. Deze keer scoorde Koen Ebbers. Een vrije trap van Chris Schimmack leverde net geen 0-3 op, een mooie aanval via Daan Roes en Luuk Hebinck stelde Tom Reusen in staat om wél de 0-3 ruststand op het bord te zetten.

In het begin van de tweede kon Daan Roes opstomen en de bal aan Tom Reusen schenken, die 0-4 maakte. De wedstrijd was hiermee definitief gespeeld. Na een goede actie van Thijs Keizer kon de keeper van Den Dam redding brengen op zijn inzet, maar Koen Ebbers was er als de kippen bij om de rebound in te tikken voor de 0-5.
Met nog ruim een half uur te spelen leek er even een monsterscore in de lucht te hangen, maar het tempo ging er wat uit. Toch waren er nog kansen om de score uit te breiden. Dat gebeurde pas in de 85ste minuut. Voor de derde keer scoorde Ajax-B uit een corner. Deze keer wat het Job Obelink die een corner van Martin Rexwinkel binnenkopte: een ruime 0-6 overwinning.

Volgende week speelt Ajax-B thuis tegen HMC ’17, dat op de derde plek staat. Een belangrijk duel met het oog op de nacompetitie plaatsen. Let op, deze wedstrijd begint al om 12.00 uur.

Opstelling: Ralph Wissing, Hylke Keizer, Finn Lubbers, Nick Geven, Luuk Hebinck (Job Obelink), Chris Schimmack (Kasper Gosselink), Daan Roes, Daan Ebbers, Tom Reusen (Martin Rexwinkel), Koen Ebbers, Thijs Keizer