Marc van Uum en Anita Ermers. Foto: PR
Marc van Uum en Anita Ermers. Foto: PR

Coöperatie Mauritius ziet levenslicht

Algemeen

Handtekeningen zijn gezet; bestuur kan aan de slag

SILVOLDE - Een historisch feit voor Silvolde, de oprichting van de Coöperatie Mauritius U.A. Het kerkgebouw is en blijft van Silvolde.

Een bijzondere prestatie om dit monumentaal gebouw met grote cultuurhistorische waarden, in het hart van Silvolde te kunnen behouden voor de inwoners van Silvolde. Maar ook nog een kerkgebouw voor ontmoeting, verbinden, beleven en inspireren. De handtekeningen door het Coöperatiebestuur zijn gezet onder de oprichtingsakte en alles is klaar om het kerkgebouw over te nemen.

Op 13 mei heeft de laatste eredienst in de kerk plaatsgevonden. De oorspronkelijk geplande datum voor de formele overdracht van 30 april werd om redenen van zorgvuldigheid doorgeschoven naar 10 augustus 2018. De Statuten Coöperatie Mauritius U.A. en de beschrijving van de bestuurlijke organisatie zijn nu afgerond. Met de oprichting van de Coöperatie, mede ondersteund door de geloofsgemeenschap met veel steun van Alois Helming, Silvolds Belang en Ondernemend Silvolde, breekt een nieuwe tijd aan voor het gebouw. Zo is er een breed draagvlak ontstaan om de doelstelling tot het verwerven, beheren en exploiteren van het Mauritiusgebouw als multifunctioneel centrum te realiseren.
Het ad-interim bestuur is inmiddels opgeheven en heeft de bestuurlijke taken overgedragen. Het bestuur van de Coöperatie wordt gevormd door Anita Ermers (voorzitter), Marc van Uum (secretaris) en Koen Heuvels (penningmeester). Een actief en slagvaardig bestuur om vorm te geven aan de Coöperatie Mauritius U.A. De Raad van Toezicht bestaat uit Gerard Mientjes, Frans Ros en Jan Olthof.
De laatste hand wordt gelegd aan de financiële onderbouwing van met name het gedeelte uitvaartcentrum en de inrichting hiervan. Dit zal een breed gedragen centrum moeten worden voor en door de Silvoldse bevolking en de bij de invulling betrokken uitvaartondernemers. Elly van Lent heeft hierbij gekozen voor een andere invulling. maar de coöperatie bedankt haar enorm voor haar bewezen diensten in de afgelopen jaren.

In de loop van het derde kwartaal zal de administratie van de Coöperatie zijn ingericht om ook de ledenbijdrage van de certificaten te kunnen innen. De coöperatie staat in de startblokken en wil het startschot geven tijdens een algemene oprichting/ledenvergadering tweede of derde week augustus. Een precieze datum en uitnodiging voor deze bijzondere ALV wordt nog bekendgemaakt.

De site www.reddemauritiuskerk.nl wordt omgedoopt tot www.cooperatiemauritius.nl waarin alle activiteiten van geloofsgemeenschap en bestuur worden gepubliceerd. Wie vragen heeft over de voortgang van het totale proces of als vrijwilliger aan de slag wil, kan het laten weten via het contactformulier op de site. Ook nieuwe leden kunnen zich inschrijven via de site.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant