Zomeractiviteiten bij DRU Cultuurfabriek

Algemeen

ULFT - In de zomermaanden bruist het in en rondom de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Aankomende weken vinden aan het water bij het Ouhrlokaal onderstaande zomeractiviteiten plaats. Bij slecht weer worden de buitenactiviteiten naar binnen verplaatst.

Woensdag 22 augustus: Knutseldag
Een middag vol knutselpret, onder begeleiding van de knutselleiders, voor kinderen vanaf 5 jaar. Elke week wordt er iets anders leuks gefabriekt dus wie al geweest is kan rustig nog een keer komen. Voor ouders zijn geen kaarten nodig. Na afloop kunnen ouders en kinderen op vertoon van het ticket meedoen aan een zomerse high tea (7,50 euro voor kinderen, 10 euro voor volwassenen). De knutselactiviteit is van 13 tot 15 uur. Kaarten à 4 euro via receptie DRU Cultuurfabriek of de website.

Vrijdag 24 augustus: Pubquiz
Teams van minimaal twee en maximaal vier personen gaan de strijd met elkaar aan tijdens de Pubquiz-avond. Welk team heeft de meeste antwoorden goed en wordt bekroond tot 'Pubquiz-king 2018'? Aanvang 20:00 uur. Aanmelden kost 10 euro per team. Aanmelden bij receptie DRU Cultuurfabriek of op de website. Gratis voor toeschouwers

Zaterdag 25 augustus: Zomerfilm
Op een groot scherm in het Ouhrlokaal wordt de vrolijke film Tulipani vertoond, een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer (Gijs Naber). Die wil na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten en fietst naar het zuiden van Italië. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur (Giancarlo Giannini) te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde. De film in het Ouhrlokaal (vrije zit) begint om 20 uur. Gratis entree (geen kaarten nodig).

Zondag 26 augustus: Rondleiding
Iedere zondag in de zomer leiden ervaren gidsen hun gasten in 75 minuten rond over het DRU Industriepark en de Cultuurfabriek. Ooit ronkten hier de machines en stoomden de ketels van de DRU ijzergieterij. Over de brede fabrieksstraat liepen duizenden en duizenden werknemers - DRU was de grootste werkgever in de Achterhoek. Tegenwoordig smelten cultuur en historie daar samen. Start 11:30 uur bij de DRU Cultuurfabriek. Prijs 4 euro, 6-12 jaar 2 euro. Kaarten via receptie DRU Cultuurfabriek of de websitwe.

www.drucultuurfabriek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant