JAFA festival, Jonge Achterhoekse Film Artiesten. Foto: Roel Kleinpenning

JAFA festival, Jonge Achterhoekse Film Artiesten. Foto: Roel Kleinpenning

Foto: Roel Kleinpenning

JAFA filmfestival voor scholieren op DRU Industriepark

Cultuur

ULFT - Het JAFA filmfestival (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) keert terug op het DRU Industriepark. Honderden leerlingen van vier Achterhoekse scholen, het Almende College, het Ludger College, Ulenhofcollege en Marianum, zullen op woensdag 10 april hun zelfgemaakte film vertonen in de filmzaal.

Het hoogtepunt van de dag is de prijsuitreiking van de JAFA filmwedstrijd 2024. Tal van Achterhoekse leerlingen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om mee te dingen naar een prijs. De vakjury heeft een keuze gemaakt uit de ingezonden films in verschillende categorieën als animatie, clips, live action fictie en 1 minuut-films. De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS).

JAFA festival is ook een kennisplatform voor alle scholieren van de Achterhoek. Op de site staan online programma’s. Met behulp van gratis toegankelijke workshops leerden de jongeren zelfstandig de basis voor het maken van hun eigen film. De gratis workshops blijven beschikbaar op de site. Daar is ook informatie te vinden over opleidingen, scholen en beroepen in de filmwereld. De bedoeling is om de scholieren te interesseren en informeren over de mogelijkheden en werkgelegenheid in dit mooie vak.
De organisatie hoopt met het uitgebreide programma veel leerlingen enthousiast te maken voor (een opleiding en beroepskeuze in) de filmindustrie en hen te stimuleren op een actieve manier bezig te zijn met het maken van kunst.
JAFA 2024 start woensdag 10 april om 13.00 uur, Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.


 jafafestival.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant