Voorlezen aan huis om taalachterstand te verkleinen. Foto PR

Voorlezen aan huis om taalachterstand te verkleinen. Foto PR

Jelle IJntema

VoorleesExpress zoekt vrijwilligers

Maatschappij

OUDE IJSSELSTREEK - De Bibliotheek Achterhoekse Poort zet zich ervoor in dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Met de VoorleesExpress komt twintig weken lang een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen. Het uiteindelijke doel is om er samen met de ouders voor te zorgen dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. De Bibliotheek vindt dat namelijk erg belangrijk.

De VoorleesExpress in de gemeente Oude IJsselsteek zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om bij een gezin thuis voor te lezen aan kinderen en spelenderwijs met taal bezig te zijn. “Als voorlezer van de VoorleesExpress wil je jouw enthousiasme over lezen graag overdragen. Je gaat twintig weken lang wekelijks, op een vaste middag of avond, voorlezen aan één of meer kinderen van 2 t/m 8 jaar. Door interactief voor te lezen stimuleer je de taalontwikkeling, versterk je het gevoel voor taal en vergroot je de woordenschat van deze kinderen. Daarnaast ga je samen met de ouders bekijken, hoe zij uiteindelijk het stokje van je over kunnen nemen”, aldus de bieb. 

Training
Vrijwilligers bij de VoorleesExpress krijgen vooraf een korte training van één dagdeel. Daarnaast is er ondersteuning bij het voorbereiden van de voorleessessies. Ook tekenen ze een vrijwilligersovereenkomst bij de Bibliotheek en krijgen ze een gratis lidmaatschap aangeboden. Tijdens de voorleesperiode zijn er contactmomenten met zowel de projectleider als andere voorlezers.

Aanmelden
Enthousiaste voorlezers die het leuk vinden om voor de VoorleesExpress aan de slag te gaan of graag iets meer informatie willen, kunnen een kijkje nemen op de website of contact opnemen met Raffaela Amato via voorleesexpress@achterhoeksepoort.nl Een telefoontje naar het servicebureau op 088-0062929 kan ook.


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post