New Cool Collective. Foto: PR
New Cool Collective. Foto: PR PR

New Cool Collective keert terug naar DRU Poppodium

Muziek

Ulft - Ze speelden al in de hipste clubs en op festivals over de hele wereld. Op vrijdag 6 mei komt de achtkoppige band New Cool Collective terug naar het poppodium van de Achterhoek.

Het begon allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium staan. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidt dit tot het achtkoppige band New Cool Collective. NCC werkte de afgelopen jaren onder meer samen met Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.
In 2018 viert New Cool Collective zijn 25-jarig bestaan groots in een uitverkochte Melkweg met een breed scala aan gasten waarna de band opnieuw de studio induikt om te werken aan nieuw materiaal. Tijdens de opnames neemt de band een stap in een nieuwe richting. In 2021 verscheen het nieuwe album van New Cool Collective : YUNIKoN
New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.
Het concert begint om 20.00 uur in het DRU Poppodium. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website of via 0315-200150.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant