Afbeelding

Bladmuziek in het Bos: Fanfare en harmonie uit Ulft in één orkest

Muziek

ULFT -  Koper en hout, die combinatie krijg je als je een fanfare en een harmonie samenvoegt. Houten blaasinstrumenten vind je niet in een fanfare, die horen bij de harmonie. Samen klinkt het als één groot orkest.

Dat worden Fanfare KNA en Harmonie Ulft op zondag 19 juni. Zij geven dan als één orkest een zomerconcert in het Openluchttheater Engbergen. De locatie van het concert gaf de aanleiding voor een naam met een knipoog: ‘Bladmuziek in het bos’.

Om het publiek de verschillen tussen een fanfare en een harmonie te laten horen, zullen beide orkesten één nummer afzonderlijk van elkaar ten gehore brengen. Daarna voegen zij zich samen in een orkest van 70 muzikanten!

Onder andere werken als Phantom of the Opera en Symphonic Marches met muziek uit Star Wars zullen te horen zijn, gecombineerd met wat lichte muziek als Fly me to the Moon. 

Kom wandelen en fietsen in dit mooie gebied en daarna luisteren naar mooie muziek op deze prachtige locatie. Het Openluchttheater is te betreden vanaf 14.30 uur. De entree is gratis.

Foto: Ton Smilde

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post