Seniormuzikanten gaan nog lekker door met spelen. Foto:PR

Seniormuzikanten gaan nog lekker door met spelen. Foto:PR

Foto: PR.

Festival in Kelrehuus in Kilder: er zit nog muziek in senioren

Muziek

KILDER - Het wordt een ontmoetingsdag voor circa 300 senior muzikanten. Het seniorenfestival dat het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap (RSBG) op donderdag 11 april houdt in het Kelrehuus in Kilder. De leden van RSBG zijn afkomstig uit de gemeenten Doetinchem, Bronkhorst, Oude Ijsselstreek, Doesburg en Montferland.

De muzikanten in de leeftijd van 65 tot ruim 90 jaar zullen op deze dag hun muzikale kwaliteiten tonen. Ze luisteren allemaal naar elkaar waardoor de dag vooral een dag van sociale contacten wordt. De deelnemende orkesten komen uit het hele land. De muzikanten zijn vrijwel allen afkomstig uit harmonie of fanfare en hebben een regionaal orkest gevormd om hun hobby voort te kunnen zetten. De orkesten hebben hun repetitie op een doordeweekse ochtend of middag en staan allen onder leiding van een vakbekwame dirigent.

Kilderse steun
De dag wordt mogelijk gemaakt door de steun van de Kilderse gemeenschap. De voetbalvereniging stelt de kleedkamers ter beschikking voor het omkleden van de muzikanten en het opbergen van de instrumenten, de touringcars kunnen worden geparkeerd op de parkeerplaats van Bulsink meubelen en EHBO Kilder heeft gezorgd dat er deze dag een EHBO-post in het Kelrehuus is.
Aan het festival nemen deel het Senioren Orkest Liemers, het Betuws Orkest Senioren uit Huissen, het seniorenorkest Pionier uit Gouda, het Vrijetijdsorkest uit Hardenberg, het orkest Oud Goud uit Lisse, het Fryske Seniorenorkest en het Regionaal Senioren Orkest Luctor et Emergo uit Beusichem. De organiserende vereniging RSBG zal zelf niet optreden omdat de leden druk zijn met het goed laten verlopen van deze dag.

Op het hele uur
Ieder orkest brengt een muzikaal programma van 45 minuten. De optredens zijn in de grote zaal van het Kelrehuus in Kilder en het Senioren orkest Liemers opent het festival om 10.00 uur. Daarna zal telkens op het hele uur een orkest optreden. Het laatste optreden is van het Senioren orkest Luctor et Emergo en begint om 16.00 uur.
Het programma van de orkesten is gevarieerd: koralen, musical en filmmuziek. Maar ook een mars of Egerländer behoort tot het repertoire. Toehoorders zijn van harte welkom. De toegang is gratis en de hele dag is horeca aanwezig, voor koffie met gebak, of een hapje en een drankje.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant