Afbeelding
Foto: PR.

Natuur centraal in meivakantie bij Bieb Actief!

Natuur

OUDE IJSSELSTREEK - Het is bijna meivakantie en ook dan is er van alles te beleven bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Van 29 april t/m 10 mei zijn er diverse gratis activiteiten onder de naam Bieb Actief! Dit keer is het thema natuur.

Er is dan van alles te beleven voor de jeugd: van het in beweging brengen van de natuur tot het programmeren van robots, tot knutselen en luisteren naar verhalen. Het volledige programma is te vinden op www.achterhoeksepoort.nl

Robots in de bieb
Op donderdag 2 mei kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar in de Bibliotheek Gendringen een robot bouwen van Lego en deze vervolgens zelf programmeren. Voor de wat jongere kinderen staan de robotjes Bee-bot en Cubetto op vrijdag 3 mei te trappelen in de Bibliotheek Ulft en op woensdag 8 mei in de Bibliotheek Terborg. Lukt het om de de Bee-bots de weg te wijzen naar de bijenkorf? Ook een bloem tekenen kan met deze robots!

Bijen gutsen
Kinderen vanaf 12 jaar die het leuk vinden om met hun handen bezig te zijn en verschillende materialen te gebruiken, kunnen hun hart ophalen op woensdag 1 mei in de Bibliotheek Terborg tijdens een workshop van Art Ateljee. Ze gaan bijen gutsen uit linoleum en schilderen met oliepastel. Het advies is wel om een oud shirt aan te trekken!

De natuur in beweging
In deze creatieve workshop op donderdag 2 mei in de Bibliotheek Varsseveld, gaan de kinderen (8 – 12 jaar) samen met Fluoriet en NatasUnik aan de slag met het technische principe van krukassen. Dit is de omzetting van een ronddraaiende beweging naar een op en neer gaande beweging.

Bezige bijen
Voor kinderen die meer willen weten over bijen, komt Frank ter Berg van IVN De Oude IJsselstreek op vrijdag 10 mei een workshop geven in de Bibliotheek Ulft.

Meer informatie
Alle activiteiten zijn van 15.00 tot 16.30 uur behalve in de Bibliotheek Gendringen, daar is hij van 10.30 tot 12.00 uur. Deelname is gratis, lid of geen lid van de Bibliotheek. Reserveer wel van tevoren een plek via de website of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.


achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant