Saar Renting leest voor in de bibliotheek Aalten. Foto: PR
Saar Renting leest voor in de bibliotheek Aalten. Foto: PR

Saar Renting voorleeskampioen Read2me! in de Bibliotheek Aalten

Onderwijs

AALTEN - Afgelopen dinsdag streden vijf schoolkampioenen van middelbare scholen in het werkgebied van Bibliotheek Achterhoekse Poort om een plaats in de provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. 

Op 6 februari hield De Bibliotheek Achterhoekse Poort weer de bibliotheek finale van Read2Me!. Vijf leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. Ongeveer 25 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury, bestaande uit wethouder Hans ter Lindert, jongerenwerker Mees van Schaik en oud-deelnemer Julia te Paske, hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen. De wedstrijd vond plaats in de Bibliotheek Aalten.

Winnaar
De voorleeskampioen die de provinciale finale van Read2Me! gewonnen heeft is Saar Renting van het Almende College (Isala) in Silvolde. Het boek waaruit ze voorlas was ‘Blauwe plekken’ van Anke de Vries.
De jury vond dat Saar het door haar voorleesstem goed spannend wist te maken en de emotie goed over kon brengen. Saar stopte op een goed moment, waardoor de jury echt benieuwd was hoe het zou aflopen en het boek graag zouden willen lezen. Maar bovenal roemde de jury Saar vanwege haar enthousiasme en ontspannen voorleeshouding.
Saar neemt het op 23 maart op tegen de andere voorleeskampioenen van Gelderland en Overijssel tijdens de provinciale finale in Apeldoorn in de strijd om de titel Provinciale Voorleeskampioen van Read2me!.
Read2Me! wordt mogelijk gemaakt vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op School (Stichting Lezen/Koninklijke Bibliotheek). De Bibliotheek op School is ontwikkeld door Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek. De bibliotheeksector voert het programma uit. Het wordt onder de noemer Kunst van Lezen gefinancierd door het ministerie van OCW.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant