Afbeelding
Foto: PR.

Almende College ontvangt vignet Gezonde School

Onderwijs

ULFT - Het Almende College heeft het vignet Gezonde School behaald. Met dit vignet laat het Almende College zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die deskundigen hebben opgesteld.

Gezonde School-aanpak
Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Met de Gezonde School-aanpak werken scholen structureel aan een of meerdere gezondheidsthema’s zoals: welbevinden, voeding en bewegen. Zo zorgen scholen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. De Gezonde School-adviseurs van GGD begeleiden scholen bij de Gezonde School-aanpak.

Themacertificaat 
Het Almende College heeft het themacertificaat ‘bewegen en sport’ behaald en mag zich nu een Gezonde School noemen: “Het team van Almende College is trots om een Gezonde School te zijn. De school gaat verder met de aanvraag voor het themacertificaat voeding.”

Uitreiking
Donderdag 8 februari was er een sportclinic voor leerlingen en aansluitend werd het certificaat door wethouder Marco Bennink en ex-international en speelster van PSV Siri Worm uitgereikt. Uiteraard werd dit feestelijke moment voorzien van een gezonde snack met een drankje. Lees meer over het vignet Gezonde School op de website.

gezondeschool.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant