Leerkracht Nout op basisschool De Woelwaters in Ulft. Foto: PR

Leerkracht Nout op basisschool De Woelwaters in Ulft. Foto: PR

Foto: PR.

Aanpak lerarentekort door open-scholendag

Onderwijs

DOETINCHEM/ULFT - Meer dan 75 basisscholen in Oost-Gelderland openen op dinsdag 19 maart hun deuren voor iedereen die zich wil oriënteren op werken in het basisonderwijs. Tussen 9.00 uur en 11.00 uur hebben geïnteresseerden de kans om meerdere basisscholen te bezoeken. Ze kunnen op een laagdrempelige manier sfeer proeven en uitzoeken of werken in het onderwijs bij hen past. Deze dag is bedoeld om het beroep van leerkracht en leerkrachtondersteuner te promoten en om aandacht te vragen voor het nijpende lerarentekort, dat ook in Oost-Gelderland voelbaar is.

De open-scholendag is voor zowel jongeren die zich oriënteren op een vervolgopleiding als voor diegenen die een carrièreswitch naar het onderwijs overwegen. Bezoekers worden uitgenodigd om in gesprek te gaan met leerkrachten, directeuren, pabostudenten en leerlingen, en deel te nemen aan rondleidingen en andere activiteiten.
Initiatiefnemer van de openscholendag is Iselinge Hogeschool. De hogeschool in Doetinchem maakt zich, samen met de basisscholen en Saxion Hogeschool, hard voor een gezamenlijke aanpak van het lerarentekort zodat ieder kind goed onderwijs krijgt om zijn/haar talenten te ontplooien. De openscholendag is ieder jaar op de derde dinsdag van maart.

Leerkracht worden
Als vervolg op de openscholendag is er op 4 april een open avond op Iselinge Hogeschool. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens deze avond laten informeren over hoe je leerkracht of pedagogisch educatief professional/lerarenondersteuner kunt worden.

Op de website staat een interactieve kaart met de locaties van de deelnemende scholen en een mogelijkheid tot aanmelden.


www.openscholen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant