Vrijdag 22 maart 204 was de kick off van het grensoverschrijdend project: Olympics - EMOJI met als thema: Gezond leven
Vrijdag 22 maart 204 was de kick off van het grensoverschrijdend project: Olympics - EMOJI met als thema: Gezond leven Foto: PR.

Olympics in EMOJI

Onderwijs

EMMERIK - Vrijdag 22 maart 204 was de kick off van het grensoverschrijdend project: Olympics - EMOJI met als thema: Gezond leven. Ruim 150 leerlingen van diverse Nederlandse PO Stichtingen zoals Essentius, PRO8, Paraat en de Leegmeerschule uit Emmerik nemen hieraan deel.

De leerlingen begonnen de dag met een gezond ontbijt, dat door de leerlingen zelf was bereid. Vervolgens was er een leuke quiz tijdens een lesuur en daar konden de kinderen hun energie kwijt bij sport en spel. De leerlingen van de Borckeshof uit Breedenbroek (Essentius) vonden het in het begin reuze spannend, maar al snel werden de eerste woordjes over en weer in de andere taal gesproken. 

Er volgen binnenkort nog online meetings ter voorbereiding voor de grote sportdag op 23 mei 2024 op sportpark FC Bergh in ‘s-Heerenberg. Deze dag zal mede georganiseerd worden door studenten van het Graafschap College, sectie Sport & Bewegen. Zij gaven bij de kick off ook acte de présence. Ook Immensus Europa e.V. (Emmerik), Welcom (Montferland) en Helpgewoon Buurtsport (Oude IJsselstreek) zijn bij dit project betrokken.

De fictieve Gemeinte EMOJI is een samenwerking tussen Stadt Emmerich am Rhein, Gemeente Montferland en Gemeente Oude IJsselstreek. Dit project komt mede tot stand door subsidie van de Europese Unie * Interreg Deutschland-Nederland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant